UPDATE Este oficial: Poliţia Capitalei s-a autosesizat în cazul presupusului fiu nelegitim al lui Nicolaescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După moartea regizorului, la Judecătoria Sectorului 1 au apărut FOTO Adevărul
După moartea regizorului, la Judecătoria Sectorului 1 au apărut FOTO Adevărul

Potrivit unui comunicat oficial, Poliţia Capitalei s-a autosesizat marţi după-masă în cazul scandalului iscat în jurul presupusului fiu nelegitim al regizorului Sergiu Nicolaescu. Ofiţerii Secţiei 14 a Poliţiei Sectorului 4 au început cercetările.

UPDATE: Jurnalistul Vasile Rotaru a retras cererile de paternitate şi de oprire a incinerării făcute pe numele său de presupusul fiu al regizorului Nicolaescu.
 

„Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la posibila folosire frauduloasă a unor date personale în cadrul unei cereri de stabilire a paternităţii aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, Poliţia Capitalei face următoarele precizări:

La nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti nu a fost primită până la acest moment nicio sesizare din partea instanţei de judecată sau a vreunei persoane cu privire la acest aspect.

Poliţia Capitalei a luat act de informaţiile existente în spaţiul public, demarând în acest sens o serie de verificări, în urma cărora poliţiştii bucureşteni s-au sesizat din oficiu şi desfăşoară, sub supravegherea procurorului, cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracţiunilor de fals în declaraţii şi fals privind identitatea”, se arată în comunicatul emis de Poliţia Capitalei.

Ofiţerii Secţiei 14 a Poliţei Sectorului 4 au început cercetările cu privire la cererea depusă la instanţă de pretinsul fiu al lui Sergiu Nicolaescu. Poliţiştii s-au sesizat cu privire la un eventual fals în acte, dar şi în urma unei înştiinţări a lui Vasile Rotaru, al cărui CNP a fost folosit în înregistrarea acţiunii. 

Presupusul fiu al regizorului a depus două acţiuni la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, în urma cărora instanţa a înregistrat, luni, două dosare. Mai exact, unul pentru oprirea procedurii de incinerare a trupului neînsufleţit al regizorului (care are termen de judecată în 5 februarie) şi altul pentru stabilirea paternităţii (cu termen de judecată în 15 mai). 

Cererile ar fi fost trimise pe e-mail, în 4 ianuarie, din Germania, cu două zile înainte de incinerarea lui Sergiu Nicolaescu. La scurt timp, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Codul Numeric Personal (CNP) din cererile trimise instanţei aparţine unui fost jurnalist sportiv, Vasile Rotaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite