Eroare la decizia de condamnare a lui Sorin Oprescu: judecătoarea i-a dat o pedeapsă mai mare, deşi a citit 4 ani şi 4 luni

Eroare la decizia de condamnare a lui Sorin Oprescu: judecătoarea i-a dat o pedeapsă mai mare, deşi a citit 4 ani şi 4 luni

FOTO ARHIVĂ

Deşi în documentul oficial citit în sala de judecată, judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a scris 4 ani şi 4 luni de închisoare, de fapt i-a dat fostului edil o pedeapsă mai mare: 5 ani şi 4 luni de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În baza art. 39 alin 1 lit. b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an şi 4 luni. În final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani şi 4 luni închisoare", se arată în decizia care conţine eroarea, potrivit digi24.
 
Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare în decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu unde ar fi trebuit să adauge la pedeapsa cea mai mare, de 4 ani , un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 4 luni), condamnarea finală însumând de fapt 5 ani şi 4 luni de închisoare, şi nu 4 ani şi 4 luni cum se arată în documentul citit în sala de judecată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: