Emma Zeicescu şi Claudiu Popa au fost puşi sub învinuire pentru deţinere şi consum de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea TV Emma Zeicescu şi fostul ei iubit, Claudiu Popa, de asemenea prezentator TV, au fost puşi sub învinuire de procurorii DIICOT pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului.

Precizările TVR privind cazul jurnalistei Emma Zeicescu

UPDATE Societatea Română de Televiziune a transmis joi, în legătură cu punerea sub urmărire penală a prezentatoarei Emma Zeicescu de către DIICOT, că va lua „toate deciziile cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor interne”.

Societatea Română de Televiziune mai spune că nu a fost înştiinţată oficial în legătură cu ancheta derulată de DIICOT în ceea ce o priveşte pe Emma Zeicescu.

SRTv va lua o decizie în cazul prezentatoarei în conformitate cu legea.

Emma Zeicescu (TVR) şi Claudiu Popa (Realitatea TV) au fost prinşi cu cannabis asupra lor în vară, în timpul unui festival de muzică. La momentul în care s-a făcut publică această informaţie, Claudiu Popa a negat acuzaţiile care i-au fost aduse lui şi fostei iubite.

„Declar acum că nu posed, nu comercializez, nu trafichez, nu cumpăr şi nu vând, nu consum substanţe interzise de lege. Avocatul meu, la începutul acestei săptămâni, a început demersul cu privire la orice fel de tentativă de a fi calomniat sau imaginea mea să fie denigrată. Asta s-a întâmplat tot luni, din partea avocatului meu. Declar acum că nu aş accepta nicio clipă ca instituţia la care lucrez să fie târâtă în mizerie şi nici familia mea”, spunea la vremea respectivă jurnalistul.

Potrivit cotidianului Libertatea, cei doi au fost au fost prinşi cu două ţigări cu cannabis pe 11 august, la Festivalul Summer Well din localitatea ilfoveană Buftea, a doua zi după protestul Diasporei din Piaţa Victoriei. „În jurul orei 17, forţele de ordine l-au legitimat pe Claudiu Popa în momentul în care acesta a fost surprins cu două ţigări care conţineau resturi vegetale, confecţionate artizanal, cu miros înţepător. Lângă el se afla şi Emma Zeicescu. După ce au scris procesul-verbal cu privire la cele constatate, oamenii legii au măsurat şi sigilat cele două ţigări cu cannabis. Dosarul a ajuns la Serviciul pentru Combaterea Crimei Organizate (SCCO) Ilfov, iar, ulterior, pe masa unui procuror DIICOT”, scrie Libertatea.

DIICOT anunţa, pe 14 septembrie, că la data de 21.08.2018 a fost înregistrat un dosar penal in rem, după ce cei doi au fost prinşi la un festival de muzică cu droguri asupra lor.

Emma Zeicescu a lucrat la posturile Digi 24 şi Realitatea TV. Jurnalista a încheiat contractul cu postul Realitatea TV în 2016, după zece ani. În prezent este prezentatoare la TVR. 

Emma Zeicescu anunţa pe pagina ei de Facebook, pe 8 octombrie, că intră în concediu medical pentru o săptămână.

„Când corpul îţi spune în mod abrupt că trebuie să iei o PAUZĂ şi să te ODIHNEŞTI, e semn că trebuie să înveţi să pui mai mult preţ pe SĂNĂTATE! Ne vedem peste o săptămână la tv! #ConcediuMedical”, a scris jurnalista.

În România, deţinerea şi consumul de cannabis sunt interzise. Potrivit articolului 4 din Legea 143/2000, cei doi riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă, pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Citeşte şi:

Reacţia jurnalistului Claudiu Popa după ce a fost pus sub urmărire penală pentru deţinere de droguri. Realizatorul prezintă o variantă diferită a poveştii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite