Emisiile de noxe falsificate lovesc şi în Land Rover. Şi motoare diesel şi pe benzină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Importatorul Land Rover în România a notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor ca va rechema în service modelele Discovery, Range Rover Sport, Range Rover Evoque, Discovery Sport, Range Rover Velar pentru remedierea unor probleme legate de emisiile de noxe.

Demersul constructorului auto vine după ce, în urmă cu două luni,  autorităţile din Marea Britanie au constatat că respectivele modele emit mai mult dioxid de carbon decât era specificat în datele tehnice, fapt ce a obligat, practic, constructorul auto să ordone rechemarea în service a zeci de mii de maşini. 

Maşini de cel mult trei ani

În notificarea către ANPC, Premium Auto SRL, împortatorul oficial al Jaguar Land Rover în România precizează că este vorba de modele fabricate între anii 2016 şi 2018. “Jaguar Land Rover a identificat o variaţie de la un vehicul la altul privind emisiile de CO2 determinate de managementul motorului, mai mare decât valoarea asteptată. Investigatiile tehnice detaliate, au stabilit ca nu există probleme privind siguranţa vehiculelor, upgrade-ul este implementat pentru a ne asigura că managementul motorului funcţionează conform asteptarilor, iar această acţiune este corespunzătoare şi se adresează integral la variaţia emisiilor de CO2. (…) În momentul vizitei, dealerul/service-ul autorizat Land Rover preferat va efectua o serie de actualizări software, pentru ca vehiculul să respecte specificaţiile necesare”, precizează Premium Auto SRL. 

Despre problemele cu emisiile ale modelelor Land Rover a fost anunţată şi Comisia Europeană, care a şi transmis o avertizare în acest sens, arată theguardian.com. Presa britanică preciza în luna martie că reparaţiile ar putea include actualizări de software, precum şi modificări fizice şi că unele modele Range Rover Evoque vor avea nevoie de anvelope noi.  

Probleme şi la Jaguar

Interesant este că spre deosebire de scadalul Dieselgate de la Volkswagen în care au fost implicate maşini care funcţionaeză de motorină, la Land Rover ar putea fi afectate atât maşini diesel,  dar mai ales cele care funcţionază cu benzină. În plus, presa britanică susţine că în aceeaşi situaţie ar fi şi modelele E-Pace, F-Pace, F-Type, XE and XF de la Jaguar care sunt fabricate de acelaşi producător. 

De altfel, specialiştii britanici de la autoritatea în domeniu auto (Driver and Vehicle Standards Agency-DVSA) au descoperit acest probleme cu emisiile la Jaguar Land Rover tocmai pentru că şi-au mărit oarecum atenţia în urma scandalului Dieselgate. 

Neil Barlow, directorul DVSA, a declarat că "prioritatea  Agenţiei este de a proteja pe toată lumea de şoferii şi vehiculele nesigure. Aici sunt încluse şi  vehicule care dăunează mediului".  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite