Emil Boc:"Majorarea salariilor profesorilor astăzi, ar însemna să periclităm recuperarea veniturilor tăiate ale bugetarilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind dreptul cadrelor didactice de a primi plata diferenţelor salariale cuvenite în urma majorării prin OG nr. 15/2008 va fi respectată, a declarat Emil Boc, marţi seară, însă banii nu vor fi acordaţi anul acesta.

"Statul român va respecta orice decizie a ÎCCJ. Aceşti bani se vor recupera eşalonat începând cu 2012. Începând cu anul 2012, prin legea bugetului pe 2012, se va stabili cât şi cum se vor plăti aceste drepturi salariale, în funcţie de sentinţele judecătoreşti.

România nu are 500 milioane de euro, bani puşi deoparte, să suporte majorarea salariilor profesorilor. Nu-i are pentru că economia nu poate încă acoperi o asemenea creştere salarială. România nu are resursele pentru salariile din 2008.

Toţi profesorii vor primi salariul corespunzător anului 2011, dar nu vor putea  fi aplicate majorările de 50% ale salariilor profesorilor acolo unde s-a obţinut reîncadrarea. La Suceava şi Botoşani avem profesori ale căror salarii au fost mărite cu 50%, plus 15% la 1 ianuarie, aşa cum au primit toţi bugetarii. Alţi profesori din România nu salarii majorate cu 50%, ci doar cu 15%. Şi atunci, ca să curmăm pentru viitor apariţia altor situaţii de acest fel, se va stabili nivelul fiecărui om care lucrează în Educaţie, salariul de încadrare pentru 2011", a explicat Emil Boc, la Realitatea TV.

De altfel, premierul a ţinut să sublinieze că o majorare cu 50% a salariilor profesorilor ar face imposibilă recuperarea drepturilor salariale ale bugetarilor.

"A majora astăzi salariile profesorilor cu 50% ar însemna să ieşi din toate acordurile pe care România le are cu UE şi să periclitezi şansele tuturor bugetarilor ca în 2012 să recupereze drepturile salariale pierdute în 2010", a declarat Emil Boc.

În ceea ce-i priveşte pe bugetari, prim ministrul a declarat că recuperarea integrală a tuturor pierderilor salariale din 2010 se va face pe parcurul anului 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite