Un echipaj de Poliţie Rutieră, prima maşină în intersecţie la aterizarea elicopterului militar în Capitală. MAI: „Instinctul a intervenit imediat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO PAPPICS
FOTO PAPPICS

Un echipaj de Poliţie Rutieră a fost, joi, prima maşină în intersecţia unde un elicopter militar a trebuit să aterizeze de urgenţă. Agenţii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă, pentru că zbura prea jos, şi au oprit circulaţia, alertându-şi colegii. Trei maşini au fost avariate de stâlpii de iluminat doborâţi la aterizarea elicopterului. Toate străzile din zonă sunt blocate.

„Eram prima maşină în intersecţie, când am văzut că elicopterul zboară la joasă înălţime! Ne-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă şi am oprit autospeciala, sărind de la volan şi oprind circulaţia celorlalte autoturisme! Astfel, pilotul a avut loc pentru a ateriza în intersecţie. Am anunţat imediat dispeceratul şi toţi colegii din apropiere au venit în sprijin! Ne bucurăm că nimeni nu a fost rănit!”, a declarat un poliţist al Brigăzii Rutiere Bucureşti, citat într-o postare pe Facebook a Poliţiei Române.

”Felicităm colegii care au intervenit, astăzi, la aterizarea forţată a unui elicopter, în Bucureşti, precum şi piloţii, care au aterizat în siguranţă, pentru prezenţa de spirit”, au mai transmis reprezentanţii Poliţiei Române.

Peste zece echipaje de poliţie s-au deplasat în zona inidentului, traficul pe mai multe artere fiind complet blocat.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat cum s-a petrecut întregul eveniment:

 ”Se aflau la semafor, la doar câţiva metri de Piaţa Charles de Gaulle. Deodată, au simţit o zdruncinătură puternică, iar maşina a părut că se ridică. S-au dat imediat jos să vadă ce se întâmplă, moment în care au observat cum un elicopter aflat în zbor loveşte un stâlp de iluminat şi se îndreaptă către ei. Instinctul a intervenit imediat. 

-Adriane, fugi repede şi blochează traficul dinspre Arcul de Triumf. Eu mă duc pe partea opusă! 

Cu mâinile ridicate, au oprit imediat maşinile şi astfel, elicopterul care nu era deloc stabil, a reuşit să aterizeze în mijlocul intersecţiei. Totul s-a întâmplat foarte rapid. 

După aterizare, Beinur şi Adrian s-au îndreptat către elicopter, pentru a vedea în ce stare sunt piloţii şi au anunţat dispeceratul! 

- Deviaţi traficul dinspre Piaţa Charles de Gaulle! Tocmai ce a aterizat un elicopter în mijlocul intersecţiei! 

Răspunsul de la dispecerat a venit cu o mică pauză. 

- Elicopter? 

- Vorbesc foarte serios! Un elicopter! 

Cei doi colegi au rămas la faţa locului, până la ridicarea elicopterului din intersecţie. Ei sunt Beinur şi Adrian, cei doi poliţişti, care astăzi au dat dovadă de prezenţă de spirit! Felicitări”, au scris reprezentanţii MAI pe Facebook. 

Conform oficialilor Poliţiei Rutiere, trei maşini au fost avariate de cei doi stâlpi de iluminat doborâţi la aterizarea elicopterului. 

Au fost instituite restricţii de circulaţie pe:

  • Bld. Constantin Prezan pe ambele sensuri 
  • Bld Aviatorilor, de la strada Arh Ion Mincu (Statuia Aviatorilor) - până la Piaţa Charles de Gaulle 
  • Piata Dorobaţi - Charles de Gaulle
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite