Eliberarea lui Sile Cămătaru, sub semnul întrebării. DNA face percheziţii la 12 adrese sub suspiciunea că şi-a plătit ieşirea din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac, joi, mai multe percheziţii la locuinţele unor apropiaţi ai fraţilor Ion şi Vasile Balint, mai cunoscuţi sub numele de Nuţu şi Sile Cămătaru. Aceştia sunt suspectaţi că ar fi cerut bani în schimbul cărora ar fi promis că vor intervenii la judecători pentru eliberarea din arest a lui Vasile Balint. În dosar este implicată şi avocata celor doi.

Percheziţiile au loc la 12 adrese situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Teleorman şi vizează fapte de corupţie.

Surse judiciare au precizat că în acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă după ce, în luna mai 2014, un avocat a pretins şi primit 50.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, ca să îi înlocuiască lui Vasile Balint arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

Pe 16 iulie 2014, procurorii au extins urmărirea penală pentru o nouă faptă de trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, faţă de avocatul Luiza Gabriela Dragne, avocata fraţilor Cămătaru, care ar fi cerut 200.000 de euro de la Laurenţiu Niki Dăscălescu Turca, promiţând că va interveni la un judecător de la Tribunalul Bucureşti, pentru a dispune o pedeapsă cu suspendare într-un dosar în care Dăscălescu este acuzat de înşelăciune şi constituire sau aderare la un grup infracţional organizat.

Mai mult, spun sursele citate, Veronica Slăvilă, prin intermediul avocatei Dragne, ar fi primit, în perioada iunie - august 2014, în două tranşe, suma totală de 40.000 de euro de la Licuţă Udilă, tatăl lui Florin Udilă, pentru a interveni, printr-o altă persoană, la un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, ca să înlocuiască măsura arestului preventiv în dosarul în care Florin Udilă este acuzat de camătărie şi spălare de bani.

În 6 mai 2015, Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui Vasile Balint (Sile Cămătaru) din arest preventiv şi plasarea lui în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de proxenetism.

Câteva luni mai devreme, pe 4 noiembrie 2014, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a fost eliberat din arest, după ce instanţa supremă a decis ca el să fie judecat în arest la domiciliu, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt judecaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii. Nuţu Cămătaru a stat în arest din februarie 2013 până în noiembrie 2014. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Sile Cămătaru, interceptat în dosarul prostituatelor de lux: „Mă ocup personal de voi”

Vasile Balint, cunoscut mai ales ca Sile Cămătaru, şi alte două persoane au fost arestate preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 1, pentru proxenetism. Acesta a fost prins pe interceptările procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite