Elena Udrea vrea să fie confruntată cu cei care au făcut denunţuri împotriva ei în dosarul „Gala Bute”. Procurorii au primit azi o cerere în acest sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute” FOTO Marian Iliescu
Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute” FOTO Marian Iliescu

Elena Udrea, aflată în arest preventiv de săptămâna trecută, a făcut o cerere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) prin care a solicitat procurorilor o confruntare între ea şi cei care au făcut denunţuri împotriva ei în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru se află în Arestul Capitalei de pe 25 februarie, fiind acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

Surse judiciare au precizat că, în această după-amiază, la sediul DNA a ajuns, prin fax, cererea Elenei Udrea prin care cere confruntarea cu denunţătorii din dosarul „Gala Bute”.

„Nemulţumirea domniei sale ţine de acest joc al denunţurilor. Este un lucru pe care dânsa nu-l poate înţelege. (...) Mi-a cerut explicit să fie confruntată cu denunţătorii. Îşi doreşte foarte tare să-i privească în faţă pe aceşti bărbaţi. Vrem să stăm faţa în faţă cu denunţătorii. O să cer procurorilor ca până în contestaţie (5 martie - n.r.), Elena Udrea să se întâlnească faţa în faţă cu aceşti denunţători şi să discutăm în faţa procurorilor despre pretinsele lor afirmaţii", a spus, sâmbătă, avocatul Alexandru Chiciu.

Pe 25 februarie, instanţa Curţii Supreme a admis cererea procurorilor anticorupţie şi au trimis-o în arest preventiv pe Elena Udrea în dosarul „Gala Bute” în care era acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, dar şi de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Înalta Curte a decis însă ca aceasta să fie arestată doar pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Decizia nu a fost definitivă, iar recursul se va discuta pe 5 martie, tot la Curtea Supremă.

Elena Udrea, arestată: ce acuzaţii îi aduc procurorii

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea este acuzată că ar fi luat decizia organizării Galei Bute în urma unor discuţii cu Rudel Obreja, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

În acelaşi dosar, Elena Udrea, arestată preventiv, este acuzată că a luat mită de la mai multe companii care derulau contracte cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Mita, circa 10% din fiecare contract derulat, ar fi fost mascată prin contracte de consultanţă fictive, încheiate cu firmele fostului consilier al ministrului, Ştefan Lungu.

Arestări în dosarul „Gala Bute”

În dosarul „Gala Bute" sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

În acelaşi dosar este arestat preventiv, de pe 8 februarie, şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, este urmărită penal pentru luare de mită în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite