Elena Udrea, traumatizată de contactul cu deţinutele de la Penitenciarul Târgşor. Ameninţată şi fără posibilitatea să facă cumpărături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa Elenei Udrea se complică din ce în ce mai tare. După ce abia se obişnuise cu celula pe care o ocupa în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, aceasta a fost nevoită să treacă printr-o nouă încercare la sfârşitul săptămânii trecute. Concret, fostul ministru a fost mutat în Penitenciarul pentru femei Târgşor.

Schimbarea a traumatizat-o pe Elena Udrea, spun avocatul şi apropiaţii ei. Mai mult, la doar două zile de la transfer, aceasta a anunţat că va cere sporirea măsurilor de supraveghere a sa după ce ar fi primit o scrisoare de ameninţare în arest. Avocaţii Elenei Udrea vor depune luni solicitarea la conducerea Penitenciarului Târgşor. La adresă va fi ataşată şi scrisoarea primită de Elena Udrea de când se află în arest în care autorul îi spune că a fost plătit să o înţepe cu un ac infectat, în timp ce e în detenţie. Deputatul va arăta că a început să resimtă o temere şi pentru că în penitenciar, spre deosebire de arestul Poliţiei, deţinuţii au contact mult mai des.

Avocatul a fost primul care a vizitat-o

Alexandru Chiciu, unul dintre avocaţii Elenei Udrea, a fost primul care a vizitat-o la penitenciar. Acesta a explicat că Udrea a fost luată prin surprindere de mutarea sa, unde până marţi, când îi va putea fi alimentat cardul de penitenciar, nu îşi va putea cumpăra nimic de la magazinul închisorii. „Până marţi nu are bani şi posibilitatea să-şi achiziţioneze nimic, precum apă, produse igienice, pentru că nu se pot alimenta cardurile de penitenciar, având în vedere faptul că nu se lucrează în zilele de sărbătoare. Starea de spirit a Elenei Udrea este schimbată, impactul ei cu mediul penitenciar este unul evident, are o reală problemă în a se gândi că în perioada următoare va fi vizitată de către membrii familiei sau cunoştinţe în alte condiţii decât cele în arest preventiv, respectiv fiind separată de acel geam protector specific mediului de penitenciar”, a declarat Chiciu. Acesta a adăugat că deputatul se află în acest moment în carantină pentru 21 de zile.

„Parcă este un criminal care trebuie să stea într-o cuşcă”

În weekendul care a trecut, Elena Udrea a fost vizitată şi de prietena ei Ruxandra Dragomir. Într-un mesaj postat pe Facebook şi intitulat „În vizită la Târgşor, Purgatoriul Elenei”, Ruxandra Dragomir a povestit cum şi-a vizitat prietena la penitenciarul pentru femei. „Mă întreb câte umilinţe trebuie să mai suporte Elena din cauza acestui sistem absurd, care i-a băgat viaţa într-un malaxor menit să o distrugă. Pentru prima dată când am mers la ea, am simţit că într-adevăr îi este greu şi toate aceste nedreptăţi colosale m-au făcut să am un nod în gât pe parcursul celor aproape două ore petrecute împreună. Nu am putut vorbi decât din spatele unui panou de sticlă securizată, printr-un telefon, pe rând. De parcă Elena ar fi fost un criminal care trebuie să stea într-o cuşcă, un om căruia trebuie să i se interzică orice contact cu altă fiinţă umană. A fost degradant şi dezumanizant”, scrie Ruxandra Dragomir. Aceasta a mai adăugat că mâncarea pe care i-a dus-o Elenei Udrea „a fost controlată gram cu gram” şi s-a întors acasă cu mai mult de jumătate din cât voia să îi dea. „Nici măcar o prăjitură nu am reuşit să-i lăsăm, de 1 Mai, pe motiv că are cremă”, adaugă Ruxandra Dragomir.

„La fel de bine ar fi putut să o ardă pe rug“

De altfel, şi Elena Udrea a postat un mesaj pe Facebook prin intermediul echipei de comunicare. Imediat ce a fost mutată, deputatul a transmis că „la fel de bine ar putea să o ardă pe rug sau să o ghilotineze şi să nu se mai complice cu păstrarea aparenţelor, pentru că ele nu mai conving pe nimeni”. Elena Udrea reclamă pe Facebook că „mutarea la penitenciarul pentru femei de la Târgşor reprezintă o încercare de umilire şi distrugere a omului Elena Udrea. E o încercare de suprimare emoţională şi intelectuală“.

Toate aceste declaraţii sunt însă în contradicţie cu cele ale Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, prietena Elenei Udrea. Când a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor pentru a fi plasată în arest la domiciliu, Bica a declarat că sunt mai bune condiţiile din închisoare decât cele din Arestul Central. „Dacă ştiam, veneam de la început”, a mărturisit aceasta la ieşirea din penitenciar.

image

"Târgşor" este singurul penitenciar de femei din România    FOTO: Sever Gheorghe

Acuzaţiile aduse fostului ministru

Elena Udrea se află în stare de arest preventiv din 25 februarie în dosarul “Gala Bute”, iar pe 21 aprilie a fost trimisă în judecată. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului “Gala Bute” de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte. După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, aceasta fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor. Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul „Microsoft“, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până pe 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată.
 


Ruxandra Dragomir acuză condiţiile în care stă Elena Udrea la Penitenciarul Târgşor: „Este dezumanizant!“

Udrea cere protecţie sporită la Penitenciarul Târgşor, după ce a primit o scrisoare de ameninţare

Elena Udrea, umilită în penitenciarul Târgşor. Care sunt problemele cu care se confruntă în închisoarea de femei

UPDATE Elena Udrea este şocată că a fost mutată în închisoare. Ce o aşteaptă în Penitenciarul de femei Târgşor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite