Elena Udrea rămâne în arestul din Bulgaria până în iunie. Fostul ministru: „Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi un arestat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Instanta din Sofia a amânat, miercuri, cererea de extrădare făcută de autorităţile din România în cazul Elenei Udrea pentru 8 iunie, potrivit Digi 24, dată până la care Elena Udrea va rămâne în arestul din Bulgaria.

„Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi un arestat din cauza conditiilor din arest”, a declarat Elena Udrea, susţinând că este „arestata ilegal pe 40 de zile”. „Istanta a considerat ca nu mai este nevoie sa fiu audiata, a mai spus fostul ministru. 

Instanţa din Sofia amânat din nou, potrivit Digi24, decizia privind contestaţia împotriva extrădării în România formulată de fostul ministru, după ce, anterior, amânase decizia pentru astăzi, 18 mai. 

În acelaşi timp, ÎCCJ a amânat pentru 23 mai soluţionarea recursului în casaţie, o cale extraordinară de atac folosită de Elena Udrea, prin care ar putea scăpa de executarea condamnării de şase ani primită în dosarul „Gala Bute”, după ce fostul ministru al Turismului a transmis că nu vrea să fie audiat prin videoconferinţă.

Tribunalul din Sofia a hotărât pe 19 aprilie, că fostul ministru poate fi extrădat, acceptând cererea autorităţilor române, care au cerut ca Udrea să fie extrădată în România pentru a-şi ispăşi condamnarea de şase ani la închisoare. Decizia a fost însă contestată de Elena Udrea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite