Elena Udrea: Nu am contestat măsura arestului la domiciliu. Am cerut instanţei permisiunea de a merge în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru o săptămână FOTO Marian Iliescu
Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru o săptămână FOTO Marian Iliescu

Elena Udrea a specificat, pe un site de socializare, că a cerut Curţii Supreme să îi permită ca luni să părăsească domiciliului şi să se ducă în Parlament să se adreseze plenului Camerei Deputaţilor, care va vota o nouă cerere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare a deputatei pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”.

Solicitarea Elenei Udrea, care este de marţi arestată la domiciliu, urmează să fie analizată de Înalta Curte sâmbătă dimineaţă.

„Nu am contestat măsura arestării la domiciliu. Avocaţii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la ICCj să îmi permită să merg luni la Parlament. Iar cererea se va judeca mâine, înteleg”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Aceleaşi declaraţii le-a făcut şi avocatul deputatului, Marius Striblea.

„Este o cerere adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Secţia penală a Înaltei Curţi, prin care doamna Udrea solicită să i se încuviinţeze deplasarea la Parlament pentru ziua de luni", a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea.

Elena Udrea a fost în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii anticorupţie, iar în ziua următoare ea a fost arestată preventiv printr-o decizie a Înaltei Curţi, în dosarul „Microsoft”.

Curtea Supremă, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă, a decis marţi ca aceasta să fie cercetată în arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, miercuri, cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”.

Camera Deputaţilor a avizat, pe 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul Microsoft, cât şi în dosarul Gala Bute.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite