Elena Udrea, aflată sub control judiciar, a mers din nou la Secţia 2 Poliţie

Elena Udrea, aflată sub control judiciar, a mers din nou la Secţia 2 Poliţie

Udrea s-a prezentat la secţia 2 de Poliţie FOTO Adevărul

Elena Udrea s-a prezentat, vineri, pentru a doua oară în această săptămână, la Secţia 2 Poliţie din Capitală, unde trebuie să meargă conform programului stabilit după ce a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft, în care este urmărită penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena Udrea a ajuns la Secţia 2 Poliţie înaintea orei 9.00, mai devreme decât era stabilit, şi a plecat după câteva minute. Ea a spus că a ajuns la Poliţie mai devreme pentru că apoi va merge în Parlament pentru a-şi vedea dosarul. Întrebată despre declaraţiile din dosarul său în care se arată că a luat mită de la Dinu Pescariu, Udrea a afirmat: „O să spun asta în faţa procurorilor”.

Elena Udrea a mers la Secţia 2 Poliţie şi marţi, ea fiind obligată să se prezinte la Poliţie în zilele de marţi şi vineri, aşa cum a stabilit cu poliţiştii supraveghetori, după ce procurorii au luat în cazul ei măsura controlului judiciar.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul "Gala Bute" şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă - două în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: