Elena Udrea: "9.000 de locuinţe ANL vor putea fi vândute în programul Prima Casă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Nouă mii de locuinţe ANL ar putea fi achiziţionate, în 2010, prin Programul 'Prima Casă', iar cu banii obţinuţi pot fi construite alte imobile noi pentru tineri, a declarat, marţi, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, în timpul audierilor din comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci.

'Există 9.000 de locuinţe ANL care ar putea fi vândute în decursul anului 2010, iar cu banii obţinuţi am putea începe construcţia altora noi. Pentru a facilita cumpărarea de locuinţe ANL în 2010, acestea ar putea fi introduse în programul 'Prima Casă', astfel încât cei care doresc să cumpere şi îndeplinesc condiţiile programului să o poată face', a afirmat Udrea.

Potrivit ministrului, suma alocată iniţial pentru construirea de noi locuinţe ANL - 187 milioane lei - ar putea fi redirecţionată către programul de reabilitarea termică sau spre alte programe de interes.

Elena Udrea a precizat, la începutul audierilor, că bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) este cu 31 la sută mai mic în privinţa dezvoltării regionale şi cu 38 la sută sub valoarea celui din 2009 în cazul turismului.

'Cheltuielile aferente în 2010 reprezintă 62 la sută din bugetul MDRL de anul trecut. Cu toate că bugetul este mai cu 31 la sută faţă de anul trecut, vrem să alocăm bani pentru investiţii', a precizat Udrea.

Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului se ridică la 2,64 miliarde de lei, circa 0,62 miliarde de euro, în anul 2010, fiind cu 31 la sută mai mic comparativ cu bugetul din 2009, când instituţia a funcţionat ca Minister al Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, potrivit proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2010, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare au prevăzută suma de 550,47 milioane lei, respectiv circa 129,5 milioane euro, pentru anul 2010.

Pentru politica publică de dezvoltare teritorială ar putea fi alocaţi 8,82 milioane lei, pentru lucrările publice, locuinţe şi construcţii - 1,47 miliarde lei, pentru asigurarea cadrului necesar funcţionării MDRT - 114,5 milioane lei.

De asemenea, pentru promovarea potenţialului turistic la nivel naţional şi regional va fi alocată suma de 200 milioane de lei, circa 47 milioane euro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite