Elan Schwartzenberg, despre scandalul Black Cube şi spionarea şefei DNA: „Au fost induşi în eroare, au crezut că au acordul statului român“

Elan Schwartzenberg, despre scandalul Black Cube şi spionarea şefei DNA: „Au fost induşi în eroare, au crezut că au acordul statului român“

Elan Schwartzenberg FOTO Mediafax

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, dat în urmărire internaţională în luna iunie 2016, şi care se află în prezent în Israel, a oferit un interviu difuzat vineri seară de B1TV, în care a vorbit despre motivele pentru care a părăsit ţara, despre serviciile secrete şi despre scandalul Black Cube.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elan Schwartzenberg a vorbit, printre altele, în interviul acordat postului de televiziune B1 Tv, şi despre dosarul Black Cube.

El a afirmat că spionii implicaţi în caz ar fi fost abordaţi de nişte oameni de afaceri şi foşti politicieni români şi induşi în eroare, lăsaţi să creadă că au fost aduşi în România pentru a investiga cu acordul autorităţilor statului român.

„Au fost abordaţi de nişte oameni de afaceri şi foşti politicieni. Au fost induşi în eroare, că au acordul statului român, sub protecţia statului român, pentru a investiga alte servicii. Au crezut că sunt aduşi în România de o parte a statului pentru a investiga o altă parte a statului. Dacă cineva voia să intre în mailul sau în telefonul lui Kovesi, o făcea de aici, dintr-un birou. Au fost clienţi din România care au dorit să afle cât de mult pot dovedi din posibilele fărădelegi ale lui Kovesi”, a afirmat Schwartzenberg la B1 TV.

Despre fuga din România 
 
 
„Nu am fugit deloc. E unul dintre basmele inoculate de DNA. În 2012 nu exista niciun fel de dosar, niciun fel de culpă. În iunie-iulie 2012 am plecat în vacanţă cu fiul meu minor, cu un avion privat, intenţionând să mă întorc peste o lună“, a declarat Schwartzenberg, la B1 TV.
 
Potrivit omului de afaceri, cineva ar fi intervenit şi i-a transmis că este vizat în ţară de un „grup din sistem“ şi că va avea parte de înscenări. 
 
„Înainte să plec, m-a avertizat cineva din SRI, din cercul apropiat lui Coldea, că mi se vor face înscenări şi multiple dosare“, susţine Schwartzenberg în interviul pentru B1TV.
 

Citiţi şi:

Şeful DIICOT, despre dosarul „Black Cube“: „Aştept rezultatul comisiei rogatorii. O soluţie, probabil în toamnă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: