Educatoare acuzată că terorizează copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii unei fetiţe de şase ani din Craiova susţin că Georgeta Rădulescu o trage pe micuţă de păr şi o pune să-i facă masaj. Erica (6 ani) spune că se teme să mai meargă la grădiniţă, iar conducerea unităţii de învăţământ a sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a început o anchetă.

Educatoarea Georgeta Rădulescu (56 de ani), de la Grădiniţa Nr. 32 din cartierul craiovean Brazda lui Novac, este acuzată de părinţii unei fetiţe de comportament inadecvat, copilului fiindu-i teamă să se mai ducă la ore.

Citiţi şi:

Portret/ Mihaela Dima: „Avem de învăţat de la copii"
PORTRET - Nicoleta Nedelcu - Educatoarea care îi învaţă pe copii origami


Cristina (36 de ani) şi Ludvic Kollek (40 de ani) povestesc că fetiţa lor de şase ani şi jumătate, Erica, este traumatizată din cauza educatoarei Georgeta Rădulescu. Părinţii au povestit cum, de trei ani şi jumătate, copilul se plânge de faptul că femeia o loveşte peste picioare sau o pune să-i facă masaj.

„Prima problemă am avut-o acum trei ani. Fetiţa a făcut febră 39,5 grade Celsius şi educatoarea nu i-a dat nici măcar un paracetamol. A spus că nu a putut să mă sune, să-mi spună că am copilul bolnav, pentru că ea nu-şi consumă impulsurile", a declarat Cristina Kollek.

Părinţii susţin că acesta n-a fost singurul incident. „Nu de puţine ori a venit Erica acasă şi mi-a spus că este lovită peste picioare sau că doamna educatoare o pune să-i facă masaj. E posibil aşa ceva? Am avut nenumărate discuţii cu dânsa şi am crezut că se schimbă. Nu o acuz de teroare fizică, ci de teroare psihică. Copilul meu simte o repulsie atunci când trebuie să meargă la grădiniţă", a spus mama fetiţei.

„M-a tras de păr"

Ultimul incident s-a consumat luni, atunci când copila a venit acasă şi a spus că a fost trasă de păr de către educatoare. „Eu m-am certat cu colega mea, Andreea, pentru că m-a lovit cu penarul în cap. M-am supărat şi am lovit-o peste mână. Doamna educatoare a venit şi m-a tras de păr", a povestit Erica.

Fetiţa susţine că a fost pusă de învăţătoare să-i facă masaj, iar tatăl ei a lansat noi acuzaţii. „Am prins-o când mânca laptele şi cerealele copiilor", a declarat Ludvic Kollek.

Educatoarea, care în timpul liber este solistă de muzică populară, neagă toate acuzaţiile şi susţine că este victima unei înscenări. „Am 32 de ani de experienţă în învăţământ. Nu am lovit-o pe această fetiţă şi nu am pus-o să-mi facă masaj. Tatăl fetei mi-a spus acum trei ani că vrea să mă distrugă. Îşi bate joc de cariera mea", a declarat educatoarea.

Directoarea grădiniţei, Stela Pătru, a precizat că educatoarea a mai fost implicată într-un singur conflict. „Este vorba de incidentul de acum trei ani, când fetiţa a făcut febră. În rest, este un cadru didactic profesionist", a declarat Stela Pătru. Aceasta a anunţat însă Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, care a început o anchetă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite