Europarlamentarul Eduard Hellvig a câştigat procesul cu ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Hellding fusese declarat incompatibil de ANI
Eduard Hellding fusese declarat incompatibil de ANI

Europarlamentarul Eduard Hellvig a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Magistraţii Curţii Supreme au admis, miercuri, recursul formulat de acesta împotriva deciziei prin care fusese declarat în incompatibilitate.

Concret, instanţa supremă a decis să anuleze raportul ANI prin care Hellvig fusese declarat în stare de incompatibilitate. 

Mai mult, Agenţia de Integritate a fost obligată de instanţă să retragă de pe site-ul instituţiei comunicatul de presă din data de 9 noiembrie 2012.

În noiembrie 2012, Hellvig, la acea dată ministru al Dezvoltării Regionale şi Tursimului, declara că acuzaţiile care i se aduc de către ANI sunt „o mizerie” şi că motivul atacurilor la adresa sa este legat de funcţia pe care o deţine în PNL şi de faptul că se doreşte ca USL să piardă parlamentarele din 2012 şi prezidenţialele din 2014.

„Înţeleg care este atacul, e de la faptul că sunt secretar general al PNL şi că am fost alături de preşedintele Crin Antonescu din 2009. Motivul e să nu ajungem în 2014, să nu câştigăm alegerile din 2012 şi să nu câştigăm prezidenţialele din 2014”, spunea, la acea dată, Hellvig.

Eduard Raul Hellvig fusese declarat incompatibil întrucât, pe lângă funcţia ministerială, a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat în noiembrie 2012 că, în urma unor evaluări,  s-a constat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către miniştrii Eduard Raul Hellvig, Ovidiu Silaghi şi Liviu Pop şi de către secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite