Echipa de comunicare a Elenei Udrea, din nou pe Facebook: Condiţiile din arest nu sunt cele mai bune, dar nici de natură să „frângă” un om ca Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou mesaj a fost postat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea. Echipa de comunicare a deputatului precizează că Udrea nu a cedat în Arestul Capitalei din cauza condiţiilor din detenţie.

Toate articolele şi bârfele apărute în presă că Elena Udrea ar fi cedat în arest şi că ar fi început să plângă sunt aberaţii şi minciuni. Atitudinea sa publică dovedeşte forţa interioară pe care o are: nu a plâns, nu a implorat, nu s-a dat cu mir, nu a citit acatiste, nu a leşinat şi nici nu i s-au găsit, din senin, boli de care nu avea cunoştinţă înainte aşa cum li s-a întâmplat multor aşa-zişi bărbaţi”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

De asemenea, se mai precizează că, deşi în arest „nu sunt cele mai bune” condiţii, acestea nu sutn de natură „să frângă un om ca Udrea”.

„Condiţiile din arest nu sunt cele mai bune, dar nici de natură să «frângă» un om ca Udrea. Prin faptele şi acţiunile

elena udrea mesaj facebook

sale de până acum, Udrea a dovedit că este un om foarte puternic şi demn. Va lupta şi va reuşi să-şi dovedească nevinovăţia în faţa magistraţilor

”, se arată în mesajul postat pe contul de socializare a fostului ministru.

Udrea, mesaj pe Facebook despre „Denunţătorii buni şi denunţătorii răi”

De când a fost arestată preventiv, echipa de comunicare a Elenei Udrea postează constant pe pagina acesteia de Facebook. Astel, pe 7 martie, a fost postat un mesaj intitulat „Denunţătorii buni şi denunţătorii răi”, în care arată că, Dorin cocoş este nevinovat şi că singurul motiv pentru care se află în arest este că a fost căsătorit cu Elena Udrea.

Elena Udrea spune că Dorin Cocoş şi-a recunoscut faptele de care a fost acuzat de anchetatori după o bună perioadă în care s-a aflat în arestul Poliţiei Capitalei. Astfel, Cocoş ar fi trebuit să fie pus în libertate.

„A spus sumele de bani pe care le-a luat, dar şi felul în care s-au împărţit apoi către alţi „beneficiari”. Cu toate acestea, DNA şi, apoi, instanţa au considerat că faptele sunt „prea grave”, iar sumele invocate sunt „prea mari” pentru ca Dorin şi Alin Cocoş să poată fi puşi sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Cu alte cuvinte, cei doi au fost priviţi ca denunţătorii răi”, afirmă Udrea.

Ea mai arată că Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluări de 61 de milioane de euro) şi Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mită pentru acţiunile din comisia ANRP) au avut câştiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA şi nici instanţele nu consideră că e nevoie de o măsură privativă de libertate. „Cu alte cuvinte, ei sunt denunţătorii buni”, adaugă Udrea.

Ea mai afirmă că „această stare de fapt – în care oameni acuzaţi de fapte similare au parte de pedepse diametral opuse, deşi acţionează în acelaşi sens – dă măsura caracterului puternic arbitrar sau discreţionar al felului în care se încearcă înfăptuirea anchetelor penale în aceste cazuri”.

„După ce DNA şi ÎCCJ s-au opus punerii în libertate, se poate spune că, într-adevăr, principala vinovăţie a lui Dorin Cocoş este că „a fost căsătorit cu Elena Udrea”. Sentimentul este că fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului este ţinta şi că toţi oamenii apropiaţi de aceasta trebuie să fie condamnaţi la purgatoriu. De altfel, asta se vede şi în dosarul Gala Bute – toţi cei care au declarat împotriva Elenei Udrea sunt liberi, iar cei care au spus că nu au ce declara sunt în arest”, mai scrie Udrea pe Facebook, prin intermediul echipei sale de comunicare.

Elena Udrea, arestată: ce acuzaţii îi aduc procurorii

În dosarul „Gala Bute” în care a fost arestată preventiv miercuri, Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Elena Udrea ar fi luat decizia organizării Galei Bute în urma unor discuţii cu Rudel Obreja, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

În acelaşi dosar, Elena Udrea, arestată preventiv, este acuzată că a luat mită de la mai multe companii care derulau contracte cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Mita, circa 10% din fiecare contract derulat, ar fi fost mascată prin contracte de consultanţă fictive, încheiate cu firmele fostului consilier al ministrului, Ştefan Lungu.

Arestări în dosarul „Gala Bute”

În dosarul „Gala Bute" sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

În acelaşi dosar este arestat preventiv, de pe 8 februarie, şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, este urmărită penal pentru luare de mită în acest caz.

Elena Udrea, arestată la domiciliu

Elena Udrea a fost arestată preventiv, pentru o săptămână, şi în dosarul „Microsoft”, însă magistraţii au decis ulterior ca aceasta să fie cercetată în arest la domiciliu. 

Potrivit soluţiei date atunci de judecători, Udrea nu are voie să comunice cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu, Ana Maria Topoliceanu sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect. Mai mult, deputatul nu are voie să comunice presei informaţii referitoare la acuzaţiile care i se aduc sau prin reţele de socializare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite