Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a fost rănită uşor într-un accident rutier în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu a fost rănită la mâna stângă, în accidentul rutier produs pe Bulevardul Ştirbei Vodă  FOTO: Mediafax
Ecaterina Andronescu a fost rănită la mâna stângă, în accidentul rutier produs pe Bulevardul Ştirbei Vodă  FOTO: Mediafax

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a fost rănită uşor într-un accident rutier produs, sâmbătă, pe Bulevardul Ştirbei Vodă, din Capitală. Potrivit poliţiştilor, autoturismul condus de ministru fost lovit de un taxi care nu i-a acordat prioritate.

La câteva minute după accident, ministrul Educaţiei a primit îngrijiri medicale în ambulanţa trimisă la faţa locului. Locţiitorul medicului-şef al SMURD, Manuela Guran, a precizat că Ecaterina Andronescu a fost lovită la mâna stângă de airbag-ul maşinii care s-a deschis în momentul impactului.

Reprezentantul SMURD a explicat pentru Agerpres că ministrul a semnat că refuză transportarea la spital sau alte investigaţii.

Potrivit martorilor, Ecaterina Andronescu îşi conducea regulamentar maşina de serviciu (proprietatea Senatului României - n.r.) pe Bulevardul Ştirbei Vodă, când autoturismul a fost lovit de un taxi care a trecut cu viteză pe culoarea roşie a semaforului. După impact, taximetrul s-a răsturnat, şoferul acestuia fiind şi el rănit uşor. 

De altfel, versiunea martorilor a fost confirmată ulterior chiar de Andronescu. "Este în ordine. Eu veneam prin faţa Sălii Palatului, pe strada Luterană şi veneam spre Ministerul Educaţiei. În intersecţia cu Ştirbei Vodă aveam verde, un taximetrist a intrat pe roşu şi peste mine. De la airbag-uri m-am ars puţin la trei degete, dar nu e ceva important. Nici taximetristul nu are nimic. Dacia Logan cu care eram eu este avariată în faţă. M-am speriat. Eu sunt şofer cu experienţă şi asta este. Nu am mai păţit niciodată asemenea lucru este adevărat, dar orice om se sperie când trece peste ceva similar", a declarat ministrul la România TV. 

Potrivit Ecaterinei Andronescu, există şi un martor care a văzut cauza accidentului şi anume un şofer de autobuz. 

"Pe Ştirbei Vodă, în intersecţia aceea, exista un semnal de verde intermitent pentru luat la dreapta. În intersecţie se angajase, pentru luat la dreapta, un autobuz. Evident că autobuzul avea verde, dar pentru cei care mergeau înainte pe Ştirbei era roşu, numai verdele intermitent îi dădea voie să o ia la dreapta şoferului de autobuz. Şi el este martor. El ştia că celălalt a avut roşu, a coborât din maşină, a venit şi a spus care a fost situaţia", a explicat demnitarul. 

Andronescu a afirmat că starea sa este una bună şi că nu necesită internarea în spital, menţionând că a refuzat spitalizarea pentru că nu era cazul. 

Întrebat dacă se gândeşte să meargă cu şofer de acum înainte, ministrul Educaţiei a răspuns: "O să mă gândesc la subiectul acesta. Nu am mai avut niciodată până acum şi conduc de foarte mulţi ani".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite