E oficial. Poliţiştii şi militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru modificarea legilor privind statutul Poliţistului, respectiv a Statutului cadrelor militare. Potrivit actelor normative, politiştii şi militarii care beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie o pot folosi pentru plata ratei locuinţei achiziţionate.

Klaus Iohannis a semant decretul pentru promulgarea legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

La legea 360/2002 privind statutul Poliţistului, la articolul 31 au fost adoptate următoarele modificări: „Politistul care îndeplineşte condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit imoboliar/ipotecar destinat achiţiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derularea a creditului respectiv, pentru plata ratei sau pentru a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul imoboliar/ipotecar ”.

De asemenea, potrivit proiectului de lege, compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionate pe timpul carierei. De altfel, proiectul prevede că sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuinţei.

Modificări au fost aduse şi la legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, în sensul în care „cadrele militare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit imoboliar/ipotecar destinat achiţiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derularea a creditului respectiv, pentru plata ratei sau pentru a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul imoboliar/ipotecar.

Totodată, potrivit proiectului de lege, compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionate pe timpul carierei. De altfel, proiectul prevede că sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuinţei.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 29 octombie de Senat, în calitate de for decizional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite