După vizita la Constanţa a unei nave de desant americane, Moscova ridică tonul în Marea Neagră. Ce distrugător au adus ruşii şi cu ce rachete a făcut trageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
distrugător

La puţin timp după ce s-a anunţat intrarea navei de desant americane USS Fort McHenry în Marea Neagră, navă care a şi acostat pentru mai multe zile în Portul Constanţa, Rusia a luat mai multe contramăsuri executând o serie de exerciţii cu rachetele sol-aer S-400 şi aducând în zonă un distrugător purtător de rachete din Flota Nordului.

Concret, sisteme de rachete sol-aer S-400 au respins un atac masiv cu rachete simulat în cursul unor manevre desfăşurate de Rusia pe coasta sa de la Marea Neagră, a anunţat serviciul de presă al Districtului militar Sud într-un comunicat, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

'În cadrul unor aplicaţii care fac parte din planul de pregătire (pe acest an), militarii unităţilor de apărare aeriană din cadrul Districtului militar Sud, disclocate în regiunea Krasnodar, au respins cu succes un atac masiv cu rachete din partea unui inamic convenţional', menţionează comunicatul.

'Baterii de S-400 Triumf - cu o rază de interceptare a ţintelor aeriene de 400 de km la o înălţime de până la 30 de km - au simulat acţiuni de detectare şi urmărire a ţintelor unui inamic imaginar şi au efectuat lansări electronice de rachete pentru distrugerea lor', conform aceluiaşi text, arată economica.net.

În timpul acestor exerciţii, sistemele S-400 au beneficiat de protecţia unor baterii de tunuri antiaeriene Panţîr-S, care le-au asigurat apărarea de eventuale atacuri aeriene sau cu rachete.

Lansările de rachete au avut loc pe coasta rusă a Mării Negre, a precizat serviciul de presă citat. La aceste exerciţii au participat peste 30 de echipamente şi tehnică militară, precum şi circa 100 de militari.

Sistemul S-400 este destinat interceptării la mare distanţă a rachetelor balistice şi de croazieră, a bombardierelor strategice şi a altor tipuri de avioane, dar şi atacării ţintelor terestre.

Distrugătorul, similar cu nave americane care “au ieşit la pensie”

În acelaşi timp, distrugătorul "Severomorsk" (Udaloy, în codificarea NATO), echipat cu rachete, din cadrul Flotei ruse a Nordului, se află de ceva timp în Marea Neagră. Deşi a intrat în serviciu in 1987, distrugătorul este dotat mai multe sisteme de rachete, echipamente de război electronic, torpile şi tunuri de diverse calibre. Este dotat şi cu hangar pentru  un elicopter. 

Distrugătoarele din clasa Udaloy sunt considerate de  specialişti ca fiind echivalentul navelor de luptă americane  din clasa  Spruance care, între timp, au fost retrase din serviciu de US Navy, ultima fiind “lăsată la vatră” în 2005. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite