După falsa confruntare de aseară de la Antena 3

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Audienţele înregistrate marţi seara de Sinteza zilei, atunci când premierul Dacian Cioloş a avut bărbăţia de a se duce în mocirla de la Antena 3, nu sunt defel spectaculoase. Nu depăşesc cu mult media postului. Cam 3 puncte de rating. Uneori ceva mai mult. Oricum, Antena 3 a fost cel mai urmărit post de ştiri, devansând cu mult România tv. Fapt care, la prima vedere, oarecum intrigă, dacă iei în calcul activitatea frenetică de pe facebook.

Mulţi, foarte mulţi dintre cei pe care îi am în listă au comentat în timp real ostilităţile din studio. Majoritatea evidenţiind realitatea că bunului simţ natural şi apariţiei necontrafăcute ale prim-ministrului, pastorul metamorfozat în pseudo-jurnalist pe nume Mihai Gâdea nu le opunea decât arsenalul binecunoscut. O anume agresivitate de cea mai proastă calitate (de unde să te aştepţi la ceva mai bun de vreme ce insul însuşi este un deşeu?), vocea falsă, tremurată, iezuită şi argumente care nu stăteau defel în picioare. Drept pentru care Gâdea a recurs la întăriri. Venite dinspre voinicul Adrian Ursu.

Unde mai pui că spre a-şi mai dovedi o dată şi nepriceperea într-ale meseriei, şi proasta creştere Gâdea a abuzat de bunul simţ al d-lui Dacian Cioloş pe care l-a ţinut ostatic obligându-l să urmărească un clip publicitar al postului. Unul în care iar era vorba despre premiile obţinute contra cost şi la grămadă de Antena 3.

Şi totuşi cum oare ar putea fi motivată relativa constanţă în audienţă a Televiziunii respective? În minte îmi vine o explicaţie simplă. Cum dl. Dacian Cioloş a fost calm, elegant, nu a ridicat nici o clipă vocea, cum nu i-a dat satisfacţie numitului Gâdea şi nu a oferit rost de scandal, telespectatorii obişnuiţi cu isteriile Danei Grecu, ale lui Ciuvică, cu înţelepciunea de tarabă a lui Bogdan Chirieac au preferat un alt post de aceeaşi joasă speţă. Lor le-au luat locul cei cu ceva mai  multă carte care nu se numără printre obişnuiţii postului. Preponderent recrutaţi din mediul urban. Dar şi dintre oamenii tineri. Oameni care au vrut să vadă până unde ajunge nemernicia mercenarilor de la Antena 3. 

A câştigat dl. Dacian Cioloş partida cu piticul mediatic pe nume Mihai Gâdea? Fără doar şi poate! Mai cred că, în urma emisiunii de aseară, va creşte nu spectaculos, însă va creşte numărul celor care se vor prezenta duminica viitoare la urne. Sigur votul lor nu va merge către PSD şi sateliţii săi. Practic, am asistat la un autogol!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite