Dumitru Dumbravă, general în rezervă al SRI, ar putea rămâne fără diploma de doctor. Decizia luată de instanţă la cererea ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tribunalul Bucureşti FOTO Arhivvă
Tribunalul Bucureşti FOTO Arhivvă

Tribunalul Bucureşti a decis anularea diplomei de doctor a lui Dumitru Dumbravă, general în rezervă al SRI. Hotărârea nu este definitivă şi a fost luată ca urmare a solicitării Academiei Naţionale de Informaţii, din subordinea SRI.

“Admite acţiunea. Anulează diploma de doctor seria H nr.0004769/1116/7.12.2012 emisa de pârâtă. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a CAF”, este decizia Tribunalului Bucureşti.

Dumitru Dumbravă este fost şef al Direcţiei Juridice a Serviciului Român de Informaţii până în 2017, când Florian Coldea s-a retras din funcţia de prim-adjunct. Generalul a fost trecut în rezervă în 2018, ca urmare a scandalului legat de protocoalele dintre serviciile de informaţii şi instituţii din sistemul de justiţie.

Dumbravă s-a remarcat în spaţiul public după ce, într-un interviu acordat juridice.ro, în 2015, a numit justiţia câmp tactic.

„Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, spunea Dumbravă.

Generalul în rezervă ar fi plagiat aproape integral teza de doctorat în Ştiinţe Militare, pe care a susţinut-o în 2012 la Academia de Informaţii “Mihai Viteazul”, din subordinea SRI. Potrivit pressone.ro, ar fi copiat o  mare parte din lucrare din surse disponibile pe internet, fără respectarea normelor academice de citare, precum ghilimelele şi trimiterea către sursa originală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite