Dubla crimă din Capitală. De ce nu au fost arestaţi principalii suspecţi. Crimă similară şi-n Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin şi Marian Bonciu FOTO Facebook
Florin şi Marian Bonciu FOTO Facebook

Dubla crimă din Capitală este departe de a fi rezolvată, chiar dacă anchetatorii au doi suspecţi. Reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, fraţii Florin şi Marian Bonciu au fost lăsaţi de judecători să plece acasă, singura măsură care a fost luată împotriva lor fiind plasarea sub control judiciar.

Procurorii au contestat însă decizia la Curtea de Apel. Cei doi fraţi sunt suspectaţi că i-au ucis cu sânge rece pe paznicii unei firme de materiale ceramice de pe bulevardul Timişoara, la începutul săptămânii, dar şi că ar fi omorât un alt paznic, de la aceeaşi firmă, în toamna anului trecut. 

Anchetatorii nu au stabilit încă mobilul asasinatelor. Au aflat însă de la legişti că victimele au suferit multiple traumatisme, aşa că bănuiesc că ar fi fost împinse de la înălţime. Nici unul dintre suspecţi nu a recunoscut crimele. Au confirmat însă că doar ei se mai aflau în fabrică atunci când cei doi paznici au fost omorâţi, dar susţin că dormeau în altă cameră. 

„Din punctul meu de vedere, probe împotriva celor doi există. Dacă n-ar fi fost probe, nu s-ar fi luat măsura controlului judiciar. Este o măsură preventivă care se aplică numai dacă sunt probe. Deci, îndeplineau condiţiile şi pentru arestul preventiv. Dacă anchetatorii nu aveau probe, cei doi ar fi trebuit puşi în libertate fără discuţie. Având în vedere că discutăm despre cea mai gravă infracţiune din Codul penal – omorul, nu pot să înţeleg decizia instanţei“, a explicat, pentru „Adevărul“, expertul criminolog Dan Antonescu. 

Ce hram poartă fraţii Bonciu

Fraţii Florin şi Marian Bonciu sunt originari din satul Slobozia, comuna vasluiană Gârceni, unde nu au făcut niciodată probleme, după cum spun sătenii. 

„Nu prea îi văd în stare pe cei doi de asemenea fapte, dar nu sunt procuror sau poliţist şi doar ei pot spune ce s-a petrecut acolo. Dacă se va dovedi că este adevărat, atunci faptele lor vor fi pedepsite“, a declarat primarul comunei Gârceni, Sorin Scutelnicu.  

Cel mai vehement apărător al celor doi bărbaţi este liderul comunităţii romilor din zonă, etnie din care fac parte şi fraţii Bonciu.

„Noi nu credem că  ei ar fi autorii. Lucrau acolo şi dormeau într-o baracă din curtea fabricii. Este normal să fie primii luaţi la întrebări mai ales că erau singurii care ar fi putut şti ceva. Acum, li se mai bagă pe gât şi crima de anul trecut. Dacă ar fi ucis un om acolo anul trecut sigur nu mai reveneau în acelaşi loc la muncă. Părinţii lor plâng într-una şi se roagă să fie lăsaţi în libertate. Unul dintre fraţi, Marian, este căsătorit şi are un copil. În sat nici măcar nu au înjurat pe cineva, dar să omoare pe cineva! Marian lucra la un depozit Penny Market de unde se trimitea marfă în magazinele din toată ţara. A venit acasă şi spunea că vrea să plece de acolo pentru că este mult de muncă. Cu două săptămâni înainte de treaba asta, s-a angajat la fabrică“, a explicat Viorel Trifan, liderul romilor din Slobozia. 

Criminali în serie?

Florin şi Marian Bonciu sunt suspecţii principali şi în cazul crimei de anul trecut. Mai multe indicii i-au condus pe anchetatori pe această pistă. Atunci, trupul victimei a fost descoperit abia după o lună şi era în stare de descompunere, astfel că autopsia nu a putut stabili cauza morţii victimei. 

Fraţii au fost şi atunci în cercul de suspecţi, dar anchetatorii nu au avut nicio probă şi au tratat cazul doar ca moarte suspectă. Dar după descoperirea cadavrului paznicului găsit mort anul trecut, cei doi fraţi au plecat din firmă. Au părăsit România şi s-au întors în aceeaşi firmă cu două săptămâni înainte de dubla crimă de la începutul săptămânii. 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în acest timp suspecţii s-au aflat la muncă în Germania, poliţia germană confruntându-se cu un caz similar de moarte suspectă la firma la care au lucrat românii. De aceea, la acest caz poliţiştii bucureşteni cooperează cu cei germani, pentru a vedea dacă e vorbă de crime în serie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite