DSU: Pompierii români din Grecia au intervenit la stingerea unui incendiu de vegetaţie din Porto Germeno

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video
Foto: Captură video

Pompierii români acţionează marţi, în sprijinul autorităţilor elene, la stingerea unui incendiu de vegetaţie din Porto Germeno, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„În jurul prânzului, la solicitarea autorităţilor elene, pompierii români intervin în zona Porto Germeno, la un incendiu care afectează vegetaţia uscată, lăstărişul şi pădurea din zona respectivă”, conform DSU.

În acţiunile derulate este mobilizat întreg modulul naţional specializat în stingerea incendiilor de pădure, format din 28 de pompieri, 3 maşini de stingere incendii de pădure, 1 cisternă de mare capacitate, 1 autospecială cu capacitate de trecere mărită şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă. 

Misiunile desfăşurate de pompierii români constau în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum şi menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată. 

„Propagarea incendiului este favorizată de temperaturile care s-au menţinut ridicate în ultimele zile, precum şi de intensificările vântului”, menţionează sursa citată.

Pompierii români acţionează în sprijinul autorităţilor elene, care au alocat un număr mare de resurse pentru localizarea şi stingerea incendiului. Modulul României acţionează alături de cei peste 130 de pompieri eleni care intervin în zonă cu mai bine de 35 de vehicule şi resurse aeriene (elicoptere şi avioane specializate).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite