Drama unui bărbat care a fost desfigurat de urs la 15 ani şi operat de 80 de ori VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Un bărbat din Covasna a fost atacat de un urs în 1987, pe când avea doar 15 ani. El a rămas desfigurat, după ce animalul l-a muşcat de faţă. Este vorba despre Jozsef Kereztes, care a suferit de-a lungul timpului nu mai puţin de 80 de intervenţii chirurgicale în urma incidentului, relatează Antena3.

Bărbatul a fost atacat de un urs în 1987. Atunci, Jozsef Keresztes avea 15 ani şi locuia în Bixad, judeţul Covasna. Familia lui a ieşit la cosit în spatele casei, iar copiii aveau grijă de vaci, la marginea unei păduri. Jozsef s-a apropiat de pădure, pentru că vaca sa dispăruse, moment în care l-a atacat ursul. Conform acestuia, muşcătura animalului i-a smuls toată faţa.

Jozsef Keresztes a declarat că a fost operat de 80 de ori, la spitale din trei ţări: „La spital la Târgu Mureş, şase luni la Bucureşti, în Ungaria şi Germania, şi numai atât au putut să facă”. În prezent, ii lipseşte jumătate din faţă, are un ochi din sticlă şi, în loc de nas, are doar două găuri prin care respiră.

Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional!

Acum, autorităţile locale din judeţele Covasna şi Harghita cer ajutorul celor centrale şi guvernamentale în privinţa rezolvării unei probleme care a devenit, spun acestea, acută pentru locuitorii din zonă - cea a urşilor care coboară zilnic după mâncare, ucid zeci de animale şi atacă oamenii.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, susţine că ordonanţa de urgenţă pregătită de Guvern, care permite intervenţia rapidă a autorităţilor în localităţile atacate de urşi, ar rezolva doar parţial problema.

De asemenea, Sandor susţine că reprezentanţii ONG-urilor nu ar trebui să vegheze asupra urşilor, câtă vreme animalele sălbatice pun în pericol vieţile oamenilor. 

„Eu cred că ar trebui să nu mai vorbească verzi întunecaţi cei care nu au văzut urs în viaţa lor, au văzut numai în desene animate, să nu mai intervină în această speţă. Aici este despre viaţa oamenilor, despre avuţia oamenilor.", a spus Tamas Sandor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite