Drama unui adolescent lovit de maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cu bicicleta. Accidentul s-a produs pe 20 iunie. şoferul a oprit, l-a dus pe copil la dispensarul din sat şi a chemat ambulanţa, însă a luat şi bicicleta lovită.Adrian a fost adus şi internat

cu bicicleta. Accidentul s-a produs pe 20 iunie. şoferul a oprit, l-a dus pe copil la dispensarul din sat şi a chemat ambulanţa, însă a luat şi bicicleta lovită.
Adrian a fost adus şi internat la Spitalul de Pediatrie din Bacău, la secţia de terapie intensivă, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie cerebrală medie, două fracturi de bazin şi contuzie coapsă dreapta. Pe 3 iulie, spitalul a anunţat familia că îl vor externa, lucru ce i-a nedumerit pe părinţi. Aceştia au ca explicaţie încadrarea penală a celui care a săvârşit accidentul. Pentru mai mult de zece zile de îngrijiri medicale, autorul accidentului ar fi acuzat de vătămare corporală din culpă şi sancţionat cu închisoare între una şi trei luni. Pentru o perioadă de îngrijiri medicale de maximum 60 de zile, încadrarea este de vătămare corporală, iar dacă se depăşesc cele 60 de zile, vătămarea corporală devine "gravă", autorul fiind pasibil de închisoare, pe o perioadă de doi până la şapte ani. Părinţii au declarat că nu au fost lăsaţi să-şi vadă copilul, că i-au trimis pachete, dar că nu ştiu dacă acestea au ajuns la destinatar. Potrivit doctorului Mihail Galinescu, băiatul a fost în comă, dar "a fost o comă superficială, de grad 13 pe scara Glasgow, nimic mai mult. Nu a fost inconştient". "În mod normal, un pacient cu fractură de bazin rămâne sub supravegherea noastră între 10 şi 14 zile. Mai mult nu putem şi nu avem de ce să-l ţinem", mai spun medicii băcăuani. Părinţii tânărului susţin că nu îl pot lua acasă, deoarece în sat nu ar beneficia de niciun fel de îngrijire medicală, iar starea sa ar putea să se înrăutăţească. Adolescentul va mai rămâne în spital câteva zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite