Drama copilei de 14 ani care a fost vândută de fratele său cu 300 de euro. Traumă emoţională severă după ce a fost obligată să se prostitueze în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin-Constantin Zamfir (23 de ani), acuzat de trafic de minori, a fost arestat pentru 30 de magistraţii de la Tribunalul Olt, într-un caz fără precedent. Tânărul este cercetat că şi-a vândut sora unei proxenete pentru 300 de euro. Fata a fost obligată să se prostitueze timp de trei luni în Turcia. Şocul emoţional a fost atât de puternic încât copila a fugit de acasă după ce s-a întors în Româna. Fata este de negăsit din 2016.

Cosmin-Constantin Zamfir a contestat mandatul de arestare preventivă, iar apelul acestuia se judecă astăzi la Curtea de Apel Craiova. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) îl acuză de trafic de minori.

Totul începe în 2013, atunci când Zamfir, pe fondul unor probleme financiare a luat hotărărea să o vândă pe sora sa, în vârstă de 14 ani, iubitei sale Jana Elena  Ostafe. Preţul:  300 de euro. Cei doi ar fi păcălit-o pe fetiţă că urmează să se deplaseze împreună cu Jana Elena Ostafe în vacanţă în Turcia.

Părinţii, păcăliţi

La rândul lor, părinţii fetei au fost păcăliţi cu aceaiaşi poveste şi convinşi să dea o declaraţie notarială, la data de 11 februarie 2014 prin care şi-au exprimat acordul ca fiica lor să se deplaseze în străinătate alături de Jana Elena Ostafe, prilej cu care au primit suma de 300 euro de la aceasta din urmă.

Procurorii DIICOT care au investigat cazul au aflat că Jana Elena Ostafe a dus fetiţa unui turc din Bodrum, care le-a condus într-un apartament închiriat.  Potrivit autorităţilor din Turcia care au colaborat cu anchetatorii rmâni, Jana Elena Ostafe este cunoscută ca fiind prostituată, iar cetăţeanul turc la care s-au cazat era cunoscut ca proxenet.

Obligată să se prostitueze

Nici nu au ajuns bine în apartament, că Jana Elena Ostafe i-a spus fetiţei că a fost adusă în Turcia pentru a practica prostituţia. Copila a a refuzat vehement, iar Jana Elena Ostafe ar fi lovit-o cu palmele peste faţă şi a ameninţat-o. De frică, fata ar fi acceptat să se prostitueze. Ancheta a dezvăluit că Jana Elena Ostafe se ocupa cu aducerea de clienţi cu care copila întreţinea raporturi sexuale normale şi orale contra sumei de 100 euro pentru fiecare oră. Toate sumele de bani ar fi fost încasate de Jana Elena Ostafe.

Fata a fost obligată să practice timp de trei luni, până la data de 9 mai 2014, moment marcat de expirarea vizei de şedere pe teritoriul Turciei. Din analiza transferurilor de bani, a reieşit că Jana Elena Ostafe i-a trimis 270 euro pe 3 martie 2014 lui Cosmin-Constantin Zamfir. Banii ar fi fost trimişi în vederea racolării unei alte fete.

Cosmin-Constantin Zamfir a negat în faţa procurorilor DIICOT acuzaţiile. Sora lui însă  a povestit calvarul pe care l-a îndurat mai multor prieteni apropiaţi. 

Fata a fugit de acasă

Cele 3 luni de calvar din Turcia şi-au pus amprenta pe sora lui Cosmin-Constantin Zamfir. În prezent, ca urmare a şocului emotional impus prin experienţa traumatică, minora este dispărută şi este data în urmărire naţională.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă a Janei Elena Ostafe. „Fapta inculpatilor a pus în pericol grav dezvoltarea psiho-emotională a victimei, afectând relatiile sale sociale si de familie”, arată anchetatorii. „Privarea acestora de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, arată DIICOT.

Riscă 12 ani de închisoare

Anchetatorii au arătat magistraţilor că din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că cei doi, Zamfir şi Ostafe,  au săvârşit infracţiunea de trafic de minori pentru care legea prevede pedeapsa de la 5 la 12 ani.
Procurorii atrag atenţia că cei doi au exploatat o minoră în vârsta de 14 ani, profitand de starea de vulnerabilitate a acesteia datorată atât vârstei cat si gradului de dezvoltare psihica, dar si stării de interdependenta fată de fratele mai mare.

Zamfir şi Ostafe ar fi urmărit în mod deliberat inducerea în eroare a părinţilor minorei cu scopul de a obţine de la aceştia consimţământul dat în faţa notarului, pentru a putea călători în Turcia împreuna cu minora.



 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite