Dragnea, despre scandalul crucilor acoperite cu saci: Sunt chestiuni cu o simbolistică foarte mare şi aici trebuie foarte multă cumpătare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, după incidentul din Valea Uzului, unde crucile românilor au fost acoperite cu saci negri de gunoi, că instituţiile statului trebuie să stabilească cu exactitate graniţa dintre Bacău şi Harghita.

„Acolo, toate instituţiile trebuie să lămurească...Să nu sărim aşa. E foarte uşor să punem gaz pe foc şi eu niciodată n-am făcut asta. Instituţiile statului, anume Inspecţia în construcţii, prefectura, primăriile din zonă, Oficiul de Cadastru, Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice trebuie să aşeze la masă în zilele următoare pentru a stabili în primul rând grăniţuirea, pentru că acolo este o dispută între două localităţi, una din Harghita şi una din Bacău, Dărmăneşti şi Sânmartin, dacă nu greşesc, care-şi dispută un teren. 

Unii spun că pe un cimitir existent au venit şi au pus peste nişte morminte existente nişte cruci şi spun că e profanare de morminte, alţii spun că nu, că e terenul lor. Problemele astea nu se rezolvă aşa. 

Astea sunt chestiuni cu o simbolistică foarte mare şi aici trebuie foarte multă cumpătare, înţelepciune şi toată lumea aşezată la masă să vadă care este de fapt hotarul”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Anterior, activistul şi candidatul independent la europarlamentare George Simion susţine că a fost atacat şi bătut de „extremişti“ maghiari lângă Cimitirul Internaţional al Eroilor – Valea Uzului, din oraşul Dărmăneşti.

George Simion a transmis live, pe contul lui de Facebook, imagini din care rezultă discuţii în contradictoriu cu persoane care i se adresează în limba română, dar care între ei au schimburi verbale şi în maghiară. Videoul se întrerupe brusc în momentul în care mai mulţi bărbaţi îi cer lui Simion telefonul cu care filma. Ulterior, activistul a susţinut că a fost „alergat şi bătut“ de respectivele persoane.

Poliţiştii băcăuani au declanşat, vineri, o anchetă pentru identificarea persoanelor care au acoperit cu saci negri de plastic toate cele 52 de cruci ale eroilor români, dar şi monumentul din Cimitirul Internaţional Valea Uzului, în cazul căruia UDMR a cerut intervenţia premierului Dăncilă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Creţu, a declarat, vineri că în funcţie de rezultatele anchetei se va da o soluţie legală prin unitatea de Parchet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite