Dragnea, după condamnarea pentru referendum: Fratele meu a murit din cauza acestui dosar

Dragnea, după condamnarea pentru referendum: Fratele meu a murit din cauza acestui dosar

FOTO: David Muntean/Adevărul

Ministrul demisionar al Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, afirmă că simte o mare nedreptate şi regrete uriaşe, inclusiv pentru că fratele său "a murit din cauza acestui dosar".

Ştiri pe aceeaşi temă

Fratele lui Liviu Dragnea a decedat în august 2013, la vârsta de 58 de ani, presa relatând atunci că acesta suferea de cancer.

"Simt o mare nedreptate şi două regrete uriaşe, dintre care unul este că fratele meu a murit din cauza acestui dosar, iar familia mea este aproape distrusă", a spus Dragnea, duminică seara, la Antena 3.

El a reiterat că se simte nevinovat faţă de acuzaţiile pentru care a fost condamnat de instanţă în dosarul "Referendumul" şi că a trăit cu speranţa că va fi achitat.

Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul "Referendumul".

El a precizat că se consideră în continuare nevinovat, dar că a luat act de decizia instanţei, neştiind însă care va fi motivarea deciziei.

Dragnea ar putea depune recurs la decizia instanţei

Întrebat, duminică seara, la Antena 3, dacă va depune recurs la decizia instanţei, Dragnea a răspuns că încă nu ştie şi că se va întâlni în următoarele zile cu avocatul său pentru a se sfătui pe această temă.

"Probabil că da. Sunt nevinovat, nu văd de ce nu aş depune, dar voi discuta cu avocatul", a adăugat Dragnea.

Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia luată vineri de instanţa supremă nefiind definitivă.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările