Incendiu în Clubul Colectiv. Dr. Letiţia Coriu: „Pentru că nu aveau acte notam răniţii cu cifre pe picioare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul din Clubul Colectiv a fost o piatră de încercare şi pentru personalul medical din Capitală. Medicii, asistentele şi infirmierele au venit voluntar în spitale când s-a dat alarma de cod roşu, pentru a le oferi o şansă la viaţă răniţilor care au ajuns, rând pe rând, pe mâna lor.

Medicul anestezist Letiţia Coriu (47 de ani) de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti era de gardă în momentul în care tinerii arşi în incendiul de la clubul Colectiv au început să fie aduşi, rând pe rând, de ambulanţe şi autospeciale SMURD. A coborât împreună cu medicul specialist, cei trei rezidenţi şi asistentele de pe secţie, la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde începeau să vină din ce în ce mai mulţi medici, voluntar, de acasă, după ce s-a activat Codul Roşu în spital. Şi medicul urgentist Silvia Nica (41 de ani), din acelaşi spital, s-a urcat în maşină şi a venit la datorie de îndată ce a primit un telefon în care a fost anunţată că a fost un accident colectiv în plin centru al Capitalei. Cele două doctoriţe au povestit, pentru „Adevărul”, cum s-a văzut tragedia, cea mai mare din ultimii ani, prin ochii unor medici care luptă pentru viaţă în fiecare zi.

image

„Adevărul“: Cum a început seara dumneavostră de vineri, când a avut loc incendiul din Clubul Colectiv?

Dr. Letiţia Coriu (foto): În jurul orei 22.00, eram foarte liniştiţi. Reuşisem să punem la punct toţi pacienţii, mai aveam o singură operaţie într-una din săli şi am primit un telefon de la şefa de gardă din Unitatea de Primiri Urgenţe, care a anunţat accident colectiv cu pacienţi arşi. În acel moment am coborât. Ce am văzut jos a fost impresionant. Foarte mulţi pacienţi cu arsuri grave erau aduşi încontinuu.Aş spune că a fost una dintre cele mai şocante gărzi pe care le-am avut până acum în cariera mea de medic.

Atunci s-a dat alarma de cod roşu?

Da. Tot atunci, au adus-o şi pe pacienta care a decedat la scurt timp în spital. Avea arsuri pe 95% din suprafaţa corporală. Am încercat să îi punem catetere, dar aproape că nu aveam niciun fel de suprafaţă corporală pe care să le montăm. De fapt, asta a fost principala problemă a tuturor pacienţilor. Erau atât de arşi încât nu puteam avea abord decât la femurale. Ca să poţi să intubezi pacienţii, ai nevoie de un abord venos şi atunci s-au făcut echipe, puneam catetere, îi intubam şi îi transferam pe unii la secţia de terapie intensivă, iar pe ceilalţi direct în blocul operator.

Erau conştienţi în momentul în care i-aţi preluat?

Asta era cel mai impresionant, faptul că erau arşi de vii. Practic, erau nişte oameni cu care vorbeai, care îşi mişcau membrele cu încetinitorul, din cauza durerii, care se uitau pur şi simplu disperaţi la tine, dar cumva cu speranţă. Cu o oarecare linişte că au ajuns în sfârşit în spital. Nu am văzut lacrimi în ochii lor, nu ţipau, ci doar încercau să vorbeasă cu noi şi să ne explice prin ce au trecut.

Cum i-aţi triat?

Deşi toţi aveau dureri groaznice, li s-au administrat analgezice. Aveau ţesuturi arse, păr ars şi emanau un miros de plastic ars. Cei mai mulţi aveau ţesuturile arse pe gât, pe faţă. Aşa îi şi recunoşteai pe cei care sunt foarte grav răniţi, după arsurile de pe faţă. De exemplu, un pacient încerca să îmi spună că se simte bine, dar el era vineţiu, părul lui era ars. O adevărată dramă. Fiind foarte mulţi, trebuiau şi identificaţi.

Cum s-a făcut identificarea victimelor incendiului din Clubul Colectiv?

Identificare a fost începută de personalul de la unitatea de primiri urgenţe, cu care am făcut echipă. Având în vedere faptul că mulţi nu aveau actele la ei, le notau numărul din foaia de internare, care avea şase cifre. Şi erau notaţi cu cifre pe picioare sau pe zonele de piele care nu era arsă ca apoi să îi putem recunoaşte. Asta a fost extrem de util, pentru că imediat ce ei ajungeau în reanimare, trebuia să le recoltăm analize.

Au venit medici de acasă din câte am înţeles

În prima jumătate de oră am lucrat cu un specialist tânăr şi cu un rezident. Când am coborât la UPU au venit cu noi patru asistente care erau în gardă şi alte asistente de pe secţie. Ce s-a întâmplat după a fost remarcabil. Medicii şi-au trimis mesaje pe grupul de Whatsapp şi în zece minute erau în spital. Asistenta şefă a sunat şi a chemat personal sanitar mediu, dar foarte mulţi au venit din proprie iniţiativă, inclusiv doctorul Cristian Boroş, şef de secţie, ca şi mine. Tot în prima jumătate de oră a venit în spital şi profesorul Cătălin Cârstoiu.

În tot acest timp, pacienţii grav răniţi continuau să fie aduşi?

Da. Pe măsură ce intrau brancardierii, rezolvam câte un pacient, îl trimiteam sus unde era preluat de medicii care au venit în ajutor şi eram anunţaţi că urmează să vină pacienţii cei mai gravi. Era un gând terifiant, cel puţin pentru noi, care încercam să ţinem totul sub control. A fost o concentrare maximă. Oamenii au lucrat atât de coordonat încât te puteai baza 100% pe ceea ce făceau. Au fost cu tot sufletul acolo, o puteai citi în ochii lor. Tot corpul medical a fost impresionat, nu ne vedea să credem că se întâmplă aşa ceva. Dar s-a lucrat intens, rapid, cu forţă.

Dr. Silvia Nica „Un pacient a fost identificat datorită telefonului mobil“

„Adevărul“: Nu eraţi în spital în noaptea tragediei...

Dr. Silvia Nica (foto dreapta): Da, eram acasă şi am fost sunată de colega mea, care era de gardă, care m-a anunţat că primise deja primii trei arşi, care nici măcar nu erau dintre cei foarte gravi. Aflase de la ambulanţieri că s-a produs un incendiu în centrul Capitalei şi că sunt vreo 300 - 400 de persoane acolo. În acel moment am plecat spre spital. Când am ajuns au început să vină şi restul pacienţilor. Erau aduşi, unul câte unul, cu arsuri foarte grave pe faţă, pe torace, pe membrele superioare.

Aţi participat la identificare?

A fost nevoie. Pacienţii care aveau arsuri pe faţă şi care în mod evident trebuiau intubaţi şi ventilaţi mecanic trebuiau identificaţi. Nu aveau acte asupra lor. Spre exemplu, unui pacient care avea deja catetere nu i se făcuse foaie de observaţie, iar în momentul în care am întrebat cine este acea persoană, nimeni nu ştia să răspundă. Am avut însă noroc pentru că avea un telefon asupra lui şi una dintre colegele mai tinere s-a uitat pe Facebook şi aşa am reuşit să îl identificăm. În situaţii-limită apar şi astfel de probleme, este nevoie de multă atenţie.

Aveţi 40 de ani, presupun că nu v-aţi mai confruntat cu astfel de cazuri.

Am mai avut accidente colective, de autobuz, tamponări mai serioase, dar niciodată aşa ceva. Când intrau şi îi vedeam aşa, încercam cu toţii să facem ab¬stracţie de ceea ce vedeam şi de ceea ce miroseam. Mirosul ăla de piele arsă mi-a rămas în minte până aseară. Abia azi am reuşit şi eu să mă mai liniştesc. N-am mai avut niciun accident colectiv cu atâţia arşi, şi gravi. Din punct de vedere al pacienţilor, tragedie e prea puţin spus, a fost un dezastru. Arsurile evoluează imprevizibil, de cele mai multe ori prost, cu toate eforturile medicale, indiferent de cât de mari sunt eforturile. E luptă dificilă! Apoi, fiind şi tineri, impactul emoţional a fost şi mai mare. Suntem şi noi oameni până la urmă.

„E ca la război, e luptă contracronometru“

Profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Spitalul Floreasca, declara sâmbătă dimineaţa că asemenea mobilizare a resurselor umane şi materiale a mai văzut doar la Revoluţia din 1989.

„Atunci când vin atât de mulţi pacienţi într-o stare atât de gravă este ca la război. Se operează simultan în mai multe săli de operaţie, acest spital are această rutină, e în permanenţă cu arma la picior”, a arătat chirurgul. Şi profesorul Monica Pop, şefa Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, a fost cutremurată de ceea ce a văzut.

„Am sperat că n-o să mai văd niciodată tragedia pe care am văzut-o la cutremurul din ’77 când eram studentă la Medicină. Uite că se repetă, sigur că de mai mică anvergură, dar de gravitate extraordinară”, spunea sâmbătă Monica Pop. La rândul său, asistenta Violeta Maria Naca, care a fost într-unul din echipajele de ambulanţă care au ajuns vineri seară la clubul Colectiv din Capitală, a povestit despre momentele de groază prin care a trecut pentru a-şi ajuta victimele.

„Totul era ca un coşmar. Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfiguraţi. Urlau mulţi. Eram două salvări. Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arşi. Plângeam. Săreau arşi pe mine, urlau. Voiau să intre mulţi în ambulanţe. Şi nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum”, a spus asistenta.

image

Medic israelian, despre incendiul din Clubul Colectiv: „N-am văzut o asemenea tragedie în toată cariera“

Doctorul Yarom Shoham, venit din Israel pentru a ajuta la tratarea victimelor incendiului din clubul Colectiv declara ieri că nu a văzut „o asemena tragedie” în toată cariera sa. „Nu am văzut o asemenea tragedie în toată cariera mea, nu aşa. (…) Imediat ce am auzit de incident ne-am oferit ajutorul. Era nevoie de ajutorul nostru şi de asta suntem aici. Am ajuns aici az-noapte”, a spus doctorul, care acum îi ajută pe medicii români.

„În aceste condiţii este foarte greu pentru mine să spun ce cred că se va întâmpla cu aceşti pacienţi. Ştiu că sunt trataţi foarte bine aici, iar echipele din spital fac o treabă minunată şi muncesc foarte eficient non-stop pentru a trata aceşti pacienţi şi toţi sperăm să obţinem cele mai bune rezultate”, a spus dr. Shoham.

Doctorul israelian a venit la Bucureşti pentru a trata pacienţii de la Bagdasar cu NexoBrid, un produs care înlocuieşte intervenţiile chirurgicale în cazul pacienţilor cu arsuri.

„Am venit să ne oferim ajutorul şi expertiza în utilizarea NexoBrid, un produs care înlocuieşte intervenţia chirurgicală pentru arsuri grave. Noi avem experienţă cu acest produs şi am venit să oferim NexoBrid şi ajutorul nostru în folosirea sa. Este utilizat acum în spital. Acesta permite tratarea mai multor pacienţi decât ar fi posibil cu intervenţii chirurgicale. Toţi pacienţii vor fi trataţi azi, acesta este obiectivul, să tratăm toţi pacienţii, să decidem care dintre ei are nevoie de operaţie sau tratament cu NexoBrid şi să-i tratăm pe toţi. Ar fi imposibil să facem acest lucru doar cu intervenţii chirurgicale”, a spus doctorul.

image

Noaptea care a rupt inima României

image

Foto

image
image

Foto

image
image

Foto

image
image

Lista persoanelor decedate după incendiul de la Clubul Colectiv - date oficiale INML

1. Rusitoru Marius Stefan - 27 ani, Bucureşti

2. Stefan Hamed-Andrei - 15 ani, Bucureşti

3. Ionita Catalina

4. Simion Alexandru Catalin - 40 ani, Bucuresti

5. Epure Anda Ioana - 31 ani, Bucuresti

6. Buca Petre Andrei

7. Vieru Mihaela - 31 ani, Bucureşti

8. Vulcu Maria - 30 ani, Hunedoara

9. Petre George Claudiu - 35 ani, Bucureşti

10. Florea Valentina - 22 ani, Galaţi

11. Oprita Carmen Irina

12. Matei Gabriel - 42 ani, Urlaţi, Prahova

13. Palada Radu - 35 ani, Bucureşti

14. Tilie Nelu

15. Telea Vlad

16. Enache Diana

17. Baldovin Nicoleta - 26 ani, Roşiori de Vede, Teleorman

18. Tripa Ioan - 45 ani, Bucureşti

19. Rugina Adrian - 38 ani, Bucureşti

20. Georgescu Paul Alexandru

21. Ignat Constantin

22. Varlan Laurentiu - 30 ani, Bucureşti

23. Alexandru Mihai

24. Ion Maria

25. Fieraru Valentin

26. Stan Simona Livia 27 ani Bucuresti

27. Monica Tănăsoiu

28. Liliana Gheorghe (25 ani)

29. Mimi Voicu (31 ani)

30. Alexandra Matache, 26 de ani

Se anunţa o seară de vineri perfectă: vreme rece, dar plăcută, fără vânt şi ploi. Pe Facebook era plin de event-uri cu party-uri de Halloween. Pentru mulţi bucureşteni intervalul ăsta de timp – vinerea între 8 seara şi 12 noaptea – e cel mai bun timp al săptămânii. Vreo 400 de oameni au ales să şi-l petreacă în clubul Colectiv. Era lansarea celui de-al doilea album al formaţiei de metal rock „Goodbye to Gravity“. Se anunţau surprize şi un show pirotehnic spectaculos.  

La ora 21.00 a început concertul. Timp de o oră şi jumătate, formaţia „Goodbye to Gravity“ a interpretat cele 9 piese de pe noul album şi altele mai vechi. „După ultima piesă, solistul trupei, Andrei Găluţ, a anunţat: «Avem o surpriză!». Atunci au fost aprinse artificiile“, a povestit pentru ştirile Pro TV Remus Achim, martor la concert.

Focul din Clubul Colectiv 

Era ora 22.30 când au fost aprinse artificiile. Se dorea un final spectaculos al lansării, aşa cum fac marile formaţii de metal rock. În timp ce mulţumea publicului pentru prezenţa la concert, Andrei Găluţ a văzut că unul dintre stâlpii din faţa scenei a luat foc. Stâlpul era acoperit cu un strat de burete pentru izolare fonică. Cei prezenţi la concert îşi amintesc că muzicianul a avut timp să facă o glumă: „asta nu era prevăzut în program“. „Iniţial, nu s-a panicat nimeni. Andrei Găluţ şi-a păstrat calmul cerând, pe un ton foarte calm, un extinctor pentru a remedia problema din scurt“, a povestit, pe blogul său, Alex Teodorescu, unul dintre cei care au scăpat teferi din Colectiv.

Imaginile care au apărut pe internet confirmă cele spuse de acesta: un stâlp arde, iar tinerii privesc în continuare spre scenă, binedispuşi. Martorii mai spun că un bodyguard al clubului a venit cu un extinctor şi a încercat să stingă focul. Informaţia a fost confirmată de investigatori. În club a fost găsit un extinctor folosit.

În momentele în care stâlpul ardea, un prim grup de 50-70 de oameni au părăsit clubul, preventiv: „Ne-am gândit că ieşim afară, se stinge incendiul şi ne întoarcem înapoi la distracţie“, a mai spus Remus Achim. Martorii supravieţuitori au povestit că de la stâlp tavanul s-a aprins în câteva secunde. Plafonul era acoperit cu fâşii de lemn de brad şi cu burete neignifugat.

Urletele

Ora 22.32: este înregistrat primul apel la 112. Fâşiile de lemn din tavan se prăbuşesc peste cei rămaşi înăuntru. Oamenii dau năvală spre unica ieşire din club. Primii care intervin pentru salvarea victimelor sunt bucureştenii care locuiesc în zona Pieţei Bucur. Oamenii cară apă din case. Cei care scăpaseră fără arsuri se stropesc cu apă încercând să intre înapoi în club pentru a-şi salva prietenii.

La 22.42, conform datelor prezentate de Raed Arafat, Secretar de stat în Ministerul de Interne, primele două ambulanţe şi maşini de pompieri au ajuns la clubul Colectiv. Incendiul a fost stins repede, însă pompierii au găsit mai multe trupuri carbonizate înăuntru. Asistenta Violeta Maria Naca a povestit, într-un mesaj postat pe Facebook de Claudia Postelnicescu, că iniţial s-a estimat că e vorba de un incendiu uşor. Imediat ce a coborât din ambulanţă, asistenta şi-a dat seama că e vorba de o tragedie uriaşă.

„Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arşi. Plângeam. Săreau arşi pe mine, urlau. Voiau să intre mulţi în ambulanţe. Şi nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum. Abia atunci s-a dezlănţuit coşmarul. Au venit alţi patru grav răniţi. Izbeau în mine. În salvare. Le curgea pielea, carnea. Acum plâng. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanţe, că e haos. Să vină poliţia. Rupeau jacheta de pe mine“, a povestit asistenta coşmarul primelor momente în faţa clubului Colectiv.

22.50: Sirenele ambulanţelor sunt auzite în cabinetele din Maternitatea Bucur, aflată la câţiva metri de clubul Colectiv. Medicii şi asistentele de aici coboară şi le acordă primul ajutor celor aflaţi în stop cardiorespirator. Victimele sunt resuscitate în stradă. De la şoferi de ambulanţă la medici, toată lumea încearcă să-i readucă la viaţă pe cei intoxicaţi cu fum. În următoarele minute, peste 20 de ambulanţe ajung la locul incendiului. Victimele sunt transportate în primă fază la Spitalul Universitar.

Breaking news: incendiul de la Clubul Colectiv 

23.15: Mediafax difuzează prima ştire în legătură cu incidentul de la clubul Colectiv. În acelaşi timp, vestea este prezentată la Digi 24 în regim de breaking news. Se vorbeşte iniţial despre o explozie şi mai mulţi răniţi.

23.30: Poliţia şi Jandarmeria împrejmuiesc Piaţa Bucur pentru a face loc fluxului continuu de ambulanţe. Sunt ridicate maşini din zonă şi trecătorii sunt opriţi.

23.36: Rareş Bogdan, realizator de emisiuni la Realitatea TV, intră în direct şi anunţă că, din sursele sale, există cel puţin 10 morţi şi sute de răniţi la clubul Colectiv.

La ora 23.55, Raed Arafat dă o scurtă declaraţie de presă. Vestea cade ca un trăsnet: 18 morţi. Se strâng foarte mulţi oameni, părinţi disperaţi îşi caută copiii arătând tuturor fotografii de pe Facebook şi întrebând: „L-aţi văzut ieşind?“ sau „Au anunţat morţii?“.

00.08: Ministrul de Interne Gabriel Oprea anunţă, din faţa clubului Colectiv, că numărul de decese constatate a ajuns la 25. Este pus la dispoziţia rudelor celor aflaţi în club în momentul incendiului un număr de telefon pentru a primi informaţii.

00.30: Dezastrul de la Colectiv se răspândeşte cu repeziciune pe Facebook. Apar primele fotografii cu corpurile celor morţi în incendiu. Sunt primite cu un val de indignare şi înlocuite cu liste în care apar numele răniţilor şi spitalele la care sunt internaţi. Sunt momentele în care Facebook funcţionează ca un birou de presă al acestei tragedii.

#colectiv

00.50: Patru dube ale Institului de Medicină Legală ajung la faţa locului pentru a lua cadavrele întinse pe paleţi de lemn, în faţa clubului.  

1.00: Ultimii răniţi sunt urcaţi în ambulanţe sau transportaţi de prieteni, cu maşinile personale, către spitale.

2.00: Ministerul de Interne comunică un nou raport al incendiului: 27 de morţi şi 140 de răniţi. O femeie aprinde prima lumânare la intrarea în gangul către Colectiv. Cei peste 100 de jurnalişti prezenţi la locul incendiului se răspândesc către spitalele Floreasca, Universitar şi Spitalul de Arşi, unde au ajuns cele mai multe victime.

3.00: Zona se eliberează de curioşi, rămân doar câţiva poliţişti care păzesc intrarea în incinta clubului, pentru a nu fi distruse probele care vor face obiectul anchetei. Nimic nu se mai întâmplă până la răsăritul soarelui.

7.00: Ţara se trezeşte din somn cu imaginea uriaşului dezastru: cea mai mare tragedie a României de la Revoluţie încoace. În mediul virtual, zeci de mii de români îşi afişează solidaritatea cu victimele incendiului, o reacţie comparabilă cu „Je suis Charlie“. Pozele de profil sunt schimbate cu planşe negre pe care scrie #colectiv.

Clubul Colectiv, un pol al distracţiei bucureştene

Clubul Colectiv se află pe strada Tăbăcarilor, din sectorul 4 al Bucureştiului, în clădirea fostei fabrici Pionierul. Intrarea se face prin Piaţa Bucur. Este un cartier de case, iar oamenii care stau în zonă sunt frustraţi că locuiesc acolo. Motivul: cluburile gălăgioase. „De vinerea şi până duminica, noi nu mai puteam să punem capul pe pernă. Bubuia muzica încontinuu, iar spre dimineaţă ieşeau afară şi se luau la bătaie, aruncau cu sticle, intrau peste noi în curţi, nu mai era trai. Am făcut plângeri, dar degeaba, că n-a luat nimeni nicio măsură. Ne aşteptam din moment în moment să se întâmple o nenorocire din asta”, ne-a povestit un cetăţean care domiciliază în Piaţa Bucur.

Zona este un pol al distracţiei bucureştene. În halele fostei fabrici de pantofi Pionierul s-au deschis cluburi de fitness, şcoli de dans, săli de repetiţii şi discoteci. În afară de Colectiv, în curtea interioară a fabricii Pionierul se mai află cluburile Salsa Guantanamo şi Claca. Colectiv, care s-a deschis în urmă cu doi ani, a fost unul dintre cele mai populare cluburi din Bucureşti, în special pentru concertele pe care le găzduia.

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

Incendiu în Clubul Colectiv. Revolta unui tânăr pe care l-a ocolit moartea: Cei care mergeau în Colectiv nu sunt boschetari care trăiau de pe o zi pe alta

EXCLUSIV Incendiu în Clubul Colectiv. Administratorul firmei care a izolat fonic tavanul clubului: „Le-am oferit varianta ignifugă, dar au ales ce era mai ieftin“

Incendiu în Club Colectiv. Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii Goodbye to Gravity, au murit

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare: „Mă căţăram pe cadavre şi încercam să ies“. Asistentă de la Salvare: „Săreau arşi pe mine, urlau“

Mărturiile părinţilor victimelor de la incendiul din club Colectiv: „A deschis ochii şi mi-a spus: «am văzut iadul, mam㻓

Reacţii oficiale după incendiul de la Club Colectiv. Klaus Iohannis: „Nu mai putem continua pe principiul «lasă că merge şi aşa»“

Incendiu în Clubul Colectiv. Când se activează planul de cod roşu pentru dezastre. Neregulile depistate în actele de funcţionare a clubului

Incendiu la Clubul Colectiv din Bucureşti. Generaţia Facebook „atacă“ din nou: „Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club!“

Incendiu în Club Colectiv Bucureşti. Solistul trupei care concerta în momentul incendiului se zbate între viaţă şi moarte. Tânărul a câştigat Megastar în 2008

    

Incendiu în Club Colectiv. Mărturiile unui prieten al trupei Goodbye to Gravity: „Au făcut concertul cu banii lor. Unul dintre băieţi are mâinile arse“

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

Incendiu în Clubul Colectiv: Cine sunt Goodbye to Gravity, trupa care a concertat în momentul producerii tragediei

Incendiu Colectiv. Cine este Alin Anastasescu, acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv

Incendiu la Club Colectiv. Liste cu răniţii tragediei din Capitală, internaţi la diverse spitale din Bucureşti

Incendiu în Club Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Colectiv, clubul în care zeci de tineri au ars de vii

Incendiu Club Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona chiar acum

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite