Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar fi râs cu lacrimi. Deschidem poarta dictaturii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul estetician Adina Alberts critică cu vehemenţă noua lege a carantinei, despre care afirmă că „deschide poarta dictaturii” şi că „pare a fi un cal troian împins adânc în miezul democraţiei”. Adina Alberts susţine în manifestul ei că noua lege încalcă dreptul la proprietate şi că politicienii au mers mult prea departe aunci când au propus articolul privind carantina bunurilor.

„Legea carantinării, un început în forţă al NAŢIONALIZĂRILOR? Nicolae Ceauşescu ar fi râs cu lacrimi de ar fi fost azi printre noi.”, a scris Adina Alberts, pe Facebook.

Asemeni altor contestatari, Adina Alberts susţine că noua lege a carantinării încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale.

„Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pe scurt „Legea carantinării”, pare a fi un cal troian împins adânc în miezul democraţiei. Un articol din legea care s-a împotmolit, momentan, la Senat, specifică faptul că un „infectat” îşi poate pierde temporar, chiar şi dreptul la proprietate, pe lângă faptul că poate fi luat cu forţa din propriul domiciliu atunci când DSP-ul o cere!

Aşadar, dragii mei, întrebaţi-mă să vă întreb! Deschidem poarta DICTATURII?! Doar pentru că politicienii ne spun că dau o lege dură, pentru că „ne vor binele”, că vor „să salveze vieţi”? Dar ce treabă au bunurile unui bolnav cu boala propriu-zisă?!”, a scris Adina Alberts, pe Facebook.

Medicul estetician susţine că măsura carantinării bunurilor persoanelor suspecte de a infectate este exagerată.

„Alineatul 44, punctul 2: „Carantina bunurilor se instituie pentru bunurile suspecte de a fi contaminate, mijloace de transport sau alte bunuri suspecte de a fi contaminate, sau distrugere, după caz. Procedura de decontaminare sau distrugere se stabileşte prin ordin al ministrului Sănătăţii.”

Deci, ne luaţi casele, domnilor politicieni? Legiuţi că ne veţi distrugeţi bunurile dacă dvs veţi decide că este spre binele sănătăţii noastre?! Dacă eşti SUSPECT CĂ AI FI INFECTAT, practic nu mai ai nicio proprietate, pentru că orice ai atins se carantinează, nu? Nu credeţi că mergeţi mult prea departe, domnilor politicieni?! Vă reamintesc un vers din Imnul ţării noastre DEMOCRATE, domnilor politicieni: Viaţă în libertate ori moarte!, strigă toţi.”, a mai scris Adina Alberts.

Legea carantinării urmează să fie dezbătută luni după ce PSD, care a votat legea la Camera Deputaţilor, a anunţat că forma actuală a proiectului de lege are numeroase prevederi controversate care trebuie neapărat schimbate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite