Dovezile privind responsabilitatea gestionării câinilor există şi sunt foarte uşor de găsit

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opinia publică româneasca, votanţii aleşilor, suntem cu toţii luaţi şi trataţi de proşti de către doctorul ajuns primar general al Bucureştiului, Sorin Oprescu. Minciunile „fanariotului” edil au venit ca apa pe Dâmboviţa, murdare şi urât mirositoare, la trei zile după uciderea unui copil nevinovat de câinii urbani.

Cu faţa umflată, exprimând o adâncă preocupare pentru rezolvarea problemelor grave ale unui Bucureşti „european”, cu o emoţie până la lacrimi, transmisă „iubitorilor” de animale prin intermediul televiziunii, edilul şef a ieşit în faţa ţării să ne spună cât de bun şi curat este şi să ne mintă în continuare cu neruşinare.

Eu, unul, nu mă aşteptam la altceva, nici de la el, nici de la iresponsabilii din subordine, acoliţii săi puşi să gestioneze fenomenul câinilor fără stăpân, cum de altfel, nu mă aştept nici de la majoritatea politicienilor, care, de la întâmplarea tragediei, încearcă să capete capital electoral, profitând de nenorocirea unor oameni.

Pe lângă referundumul-portiţă de scăpare inutilă pe bani aruncaţi-găsit de primarul general şi despicat în paişpe de toată presa, Sorin Oprescu a declarat miercuri, unele lucruri care susţin minciuna şi incompetenţa duse la rang de artă tragicomică.

Cum altfel poate fi considerată apariţia lacrimogenă, emotivă, îngrijorarea falsă a primarului şef faţă de viaţa şi integritatea bucureştenilor care l-au ales sau nu. Regie proastă pentru proşti.

Cum ne minte domnia sa:

Întrebat fiind cum a acţionat pentru prinderea câinilor agresivi, Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declară sus şi tare-Pe priorităţi, în zona complexelor comerciale, pe lângă şcoli, în parcuri!!!

I-auzi, minciuni! Păi unde s-a înregistrat tragedia, nu în zona unui parc?!

Care complexe comerciale, pieţe, că dacă-l luăm de mână şi-l ducem în oricare piaţă de cartier îl mănâncă javrele.

Care şcoli, că tot anul şcolar trecut,  elevii de grădiniţă, şcoală generală sau liceu au mers zilnic printre haitele de câini, unii copii căzând chiar victime acestora.

Să nu ne mai spună nimeni că nu este vinovat pentru că dovezile privind incompetenţa iresponsabililor în autoritatea cărora s-a aflat şi este gestionarea câinilor urbani, există la tot pasul.

În primul rând, dacă vreo autoritate judiciară sau orice instituţie vrea dovezi despre modul cum îşi desfăşura ASPA activitatea găsesc tocmai la sediul acesteia. Este de ajuns să se verifice petiţiile şi reclamaţiile cetăţenilor privind câinii agresivi şi modul în care această instituţie a acţionat.

Surprizele nu vor fi decât pentru cei care nu vor să-şi asume responsabilitatea. Pentru victimele câinilor nu-i nici un fel de surprize.

Să dau un exemplu personal, trăit chiar de mine, anul acesta. După ce zilnic, mi-am dus copilul la şcoală printre haitele de câini, îngrijorat mereu să nu fie atacat când vine singur de la şcoală, am sfârşit prin a fi eu însumi victima maidanezilor.

Urmarea, câteva săptămâni bune de mers la Spitalul „Matei Balş”, pentru tratament cu antirabice, loc unde, în fiecare zi, veneau victimele tot mai multe ale câinilor agresivi, fie adulţi sau copii.

În acceaşi zi în care am fost muşcat, am făcut sesizarea la ASPA, solicitând intervenţia de urgenţă a echipajelor de ecarisaj, într-o zona dens circulată de şcolari, dat fiind existenţa a cel puţin două şcoli şi două grădiniţe, iar în apropiere o piaţă.

Reacţia “rapidă” a autorităţilor a venit sub forma unui răspuns scris de câteva rânduri, la trei săptămâni de la sesizare,în care eram informat despre preocupările înalte ale acestei instituţii pentru construirea adăposturilor şi grija faţă de câinii fără stăpân.

Şi că se vor lua măsuri.

Răspunsul ASPA era oficializat de semnătura Directorului general, Bogdan Cristian TREEROIU, Consilier juridic Aurelia Florina Mirea şi Inspector de specialitate Anida Ivaşcu.

Trei funcţionari cu atribuţii şi responsabilităţi, plătiţi de bucureşteni şi puşi de Primăria Capitalei, au analizat trei săptămâni o petiţie urgentă - atacurile şi agresivitatea haitelor dezlănţuite constituie o urgenţă pentru cetăţeni, dar nu şi pentru autorităţi-şi au dat un răspuns pe măsura competenţelor şi responsabilităţii lor.

Urmarea: nicio acţiune practică în teren. Timp de trei săptămâni cât au analizat petiţia şefii ASPA, cohortele de câinii agresivi au atacat continuu, zi şi noapte, pe cine prindeau, ajungând chiar în scările blocurilor, bolnavi, turbaţi şi înmulţiţi peste măsură.

La replica mea furiosă către ASPA, că sunt iresponsabili, nu fac nimic pentru banii publici cu care sunt plătiţi şi că sunt pasibili să fie chemaţi în faţa Justiţiei, nu am mai primit niciun răspuns până în ziua de azi, când hoardele de câini dezlănţuite îşi fac de cap printre copii din parcuri, de pe lângă şcoli, blocuri, pieţe, pe străzi.

Acest exemplu este completat de sutele, poate miile de cazuri asemănătoare, petiţii, reclamaţii şi reacţii primite sau nu de la angajaţii autorităţii respective, dar şi ale edilului şef Oprescu, care dovedeşte grija faţă de protecţia oamenilor împotriva agresivităţii canine.

Dovezile vinovăţiei sunt clare, se găsesc în reclamaţile de la ASPA, care au fost înregistrate deoarece pentru că cele telefonice au fost respinse, în registrele medicale ale Spitalului “Matei Balş”, unde au mers şi merg oamenii pentru tratament antirabic, cu precizarea că nu toate victimele câinilor s-au dus la spital.

Aceste dovezi pot fi completate cu  declaraţiile şi mărturiile bucureştenilor atacaţi, pe care primarul general şi iresponsabilii din subordine îi mint cu talent în faţă.

Primarul şef, Sorin Oprescu, zice că nu-i vinovat, mai vrea un mandat, propune referendum, să mai cheltuiască nişte bani degeaba, fuge de responsabilitate, face şedinţe, promite măsuri.

Cei de la ASPA, curaţi ca lacrima şi spălaţi de şeful cu detergent, apar inocenţi, corecţi. De, şi-au făcut treaba, nu se consideră nici ei vinovaţi de fenomenul în creştere al câinilor agresivi, în timp ce îşi îndeasă salariile din bani publici în buzunare.

Alde „iubitori, protectori”, asociaţii, organizaţii de Cuţu-cuţu-ban, Ham-ham-ban, Caleido-ban sau ce-or mai fi, sunt şi ei curaţi ca lacrima şi, evident, nevinovaţi.

Toţi au conştiinţa curată după propriile declaraţii. Au făcut totul, au luat măsuri. Nu demisionează nimeni. Nici n-ar avea dacă nimeni nu-i vinovat, nu-i aşa?

Drept urmare, pentru “grija” lor şi “munca” spre binele, securitatea înaltă şi viaţa cetăţenilor propun, ca în loc de referendum, să fie înaintaţi în funcţie şi grad, să li se mărească salariile şi să li se dea un spor de periculozitate, că lucrează cu javrele agresive. Se expun!

Să fie traşi la răspundere cetăţenii, bucureşteni sau nu, copiii şi adulţii, care circulă iresponsabil printe haitele de câini urbani turbaţi. Să fie sancţionaţi, amendaţi, că se lasă ca proştii muşcaţi, ba chiar omorâţi.

Ei sunt vinovaţii, nu edilii, nu angajaţii administraţiei locale, nu politicienii şi iubitorii de bani-canini, protectorii complet dezinteresaţi ai animalelor!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite