Dovada că scandalul de la Kaufland face parte dintr-o campanie. Protagoniştii, apropiaţi ai MISA, au încercat acelaşi lucru la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiberiu Galamboş, la Alba Iulia Captură foto
Tiberiu Galamboş, la Alba Iulia Captură foto

Cei doi protagonişti ai scandalului regizat din faţa hipermarketului Kaufland, Tiberiu Galamboş şi George Adamescu, sunt implicaţi şi în alte incidente controversate, unul petrecându-se la Alba Iulia.

Tiberiu Galamboş, fost instructor al grupării MISA, implicat în scandalul de la hipermarketul Kaufland din Bucureşti, nu este la prima atitudine refractară faţă de deciziile autorităţilor române luate în timpul pandemiei de coronavirus. Într-un video postat pe Youtube, Tiberiu Galamoş şi regizorul George Adamescu sunt protagoniştii unui film controversat.

În luna mai, Tiberiu Galamboş a fost la Alba Iulia pe urmele reclamaţiei unui român carantinat într-un hotel din oraş. „Suntem în alba Iulia, la hotel Tara, unde autorităţile locale au instituit locuri de carantină pentru persoanele suspecte care sunt infectate cu aşa -zisul coronavirus“, spune el. Urmărind filmuleţul se remarcă tonul vocii prin care cere socoteală autorităţilor locale care nu au făcut altceva decât să se supună legislaţiei din ordonanţele militare. „Două săptămâni nu poţi să ieşi din cameră. Deci oamenii ăştia sunt ţinuţi închişi într-o cameră cu cheia pe dinafară“, anunţă el situaţia în care au stat mii de români la venirea în ţară, măsură luată ca o protecţie atât faţă de ei, cât şi de restul populaţiei.

Din camera de hotel unde era carantinat, Raul Nicolae Coltor, care se recomandă a fi analist de risc bancar, se plânge „reporterului ad-hoc“ spunând că este încuiat şi, dacă vrea ceva, trebuie să bată în uşă. „Camera are trei metri lungime cu doi lăţime“, este un alt aspect care a vrut să fie transmis opiniei publice. Românul carantinat se mai plângea că nu poate să doarmă noaptea, că îl doare capul şi nu are poftă de mâncare.

Trâgând concluzia, Tiberiu Galamboş spunea că „Acest mod de a trata oamenii încalcă grav Codul penal“ şi că oamenii carantinaţi „sunt supuşi torturii“, de vreme ce nu li se permite măcar să iasă la aer, aşa cum se întâmplă în cazul deţinuţilor. 

Gruparea MISA, spălată de George Adamescu

Într-un alt documentar postat de George Adamescu în în 2010 pe internet, purtând titul „MISA si Gregorian Bivolaru In cautarea Adevarului iulie 2010“, se încearcă spălarea de păcate a liderului integrării în absolut, Gregorian Bivolarul, acuzat de trafic de droguri, prostituţie şi crimă organizată. La acea vreme, Gregorian Bivolaru era fugit din România. El a plecat din ţară după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităţilor suedeze şi şi-a luat numele de Magnus Aurolsson.

   

În cele din urmă, Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franţa, la trei ani de la momentul în care Tribunalul Sibiu a emis un mandat de urmărire internaţională pe numele său. Gregorian Bivolaru fusese condamnat, pe 14 iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă.

Fondatorul MISA a fost prins la Salonul de carte veche Champerret, din nordul Parisului, au declarat surse din poliţia franceză, care au precizat că acesta nu a opus rezistenţă. Vineri, când a fost prins la Paris, Bivolaru avea asupra lui acte false bulgăreşti. Gabriel Bivolaru a fost încarcerat la penitenciarul din Fresnes. El este apărat în Franţa de avocaţi din România.

Liderul MISA era acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu minore şi de faptul că a practicat în mod regulat acte cu caracter obscen faţă de o minoră. Este vorba de Mădălina Dumitru, care la acea vreme era minoră. În urma unor descinderi efectuate de jandarmi în Bucureşti, copila a fost smulsă din mediul în care trăia de mai bine de câţiva ani. Fiind constănţeancă, autorităţile au sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului Constanţa pentru a-i acorda ajutor de specialitate şi a o reintegra în familie.

„Era ca un copil cu creierul spălat, cam naivă“, spun cei care au cunoscut-o. Imediat s-a întrunit comisia de specialitate şi minora a fost plasată în regim de urgenţă la sora ei, care locuia în Constanţa.

Mânca doar seminţe

Cine este femeia care a stârnit scandalul MISA şi a provocat condamnarea lui Gregorian Bivolaru. „Era sultana favorită a lui Guru, a mâncat doar seminţe“
Cine este femeia care a stârnit scandalul MISA şi a provocat condamnarea lui Gregorian Bivolaru. „Era sultana favorită a lui Guru, a mâncat doar seminţe“

Mădălina Dumitru, tânăra de la care a izbucnit scandalul MISA Captură MISA TV

„Nu vorbea decât cu psihologul, mie îmi spunea că nu am aură. Nu se putea lucra cu ea deloc. Era o fată frumuşică, îmbrăcată cu haine bune, peste medie, dar care voia un singur lucru: să fie lăsată în pace“, îşi amintesc angajaţii de la Protecţia Copilului.

Cât timp a stat sub supravegherea lor Mădăina mânca doar seminţe, obişnuia să stea în baie mai multe ore, şi uneori devenea agresivă. Ajunsă într-o încăpere a instituţiei, fata a luat o ceaşcă de cafea de pe masă şi a aruncat-o spre un angajat. „Spunea doar că vrea să fie lăsată în pace. Eu cred că era era sultana favorită a lui Gregorian Bivolaru şi în el a găsit ceea ce nu găsise în altă parte. Ea avea altă viziunea asupra a ceea ce i se întâmpla, pentru ea asta era normalitatea. De aceea noi am încercat să îi producem un declic şi să o apropiem de familie“, spun angajaţii de la Protecţia Copilului Constanţa.

Dar nu au avut succes în acţiunea lor. Mădălina Dumitru a reuşit să fugă de la sora ei, unde fusese plasată. Cum între timp a devenit majoră, nu mai intra sub incidenţa legii de protecţie a minorului.

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite