Două dintre victimele incendiului din Popeşti Leordeni vor fi trimise pentru tratament în Germania

Două dintre victimele incendiului din Popeşti Leordeni vor fi trimise pentru tratament în Germania

Două dintre persoanele care au suferit arsuri vineri, în urma incendiului de la o hală din Popeşti Leordeni şi care au fost internate la Spitalul Bagdasar-Arseni vor fi trimise pentru tratament în Germania. Pentru alte două victime, aflate la Spitalul Floreasca, nu a fost făcută cerere de transfer.

”În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni. Conform atribuţiilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a căutat şi identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU - MAI”, precizează autorităţile.
 
Până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgenţă Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor şi legislaţiei în vigoare.
 
Un incendiu şi o explozie s-au produs, vineri, la un utilaj, într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. Şase persoane au suferit arsuri, cinci dintre acestea fiind intubate, iar alte cinci au probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum. Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat încă de atunci că victimele cu arsuri sunt în stare gravă şi ar putea fi transferate în străinătate.
 
”Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat. Au ajuns la Spitalul Bagdasar şi la Spitalul Floreasca”, a declarat, vineri seară, Raed Arafat, la Digi 24, referindu-se la răniţii din explozia şi incendiul de la centrul de reciclare din Popeşti-Leordeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările