Două vehicule din România, implicate într-un accident cu zece răniţi produs în Ungaria. Reacţia MAE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autovehicule înmatriculate în România au fost implicate într-un accident produs pe o şosea din Ungaria, incident în cadrul căruia zece persoane au fost rănite. MAE transmite că accidentul este în atenţia Consulatului.

Poliţia ungară a comunicat că în accident au fost implicate trei vehicule: un microbuz şi un autoturism înmatriculate în România, dar şi o maşină din Slovacia. Microbuzul înmatriculat în România a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismul din Slovacia. Un alt autoturism, înregistrat în România, a intrat în cele două vehicule care se loviseră iniţial.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis duminică seară, , că accidentul rutier produs în cursul acestei zile pe drumul naţional 42 din judeţul Hajdu-Bihar, din Ungaria, incident în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în ţara noastră, este în atenţia Consulatului General al României la Gyula, scrie Agerpres.

„Oficiul consular a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea persoanelor afectate şi starea de sănătate a acestora. Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii oficiului consular, opt cetăţeni români au fost răniţi în urma accidentului. Dintre aceştia, şase au primit îngrijiri la faţa locului, iar ceilalţi doi au suferit răni grave şi au fost transportaţi la o unitate medicală din zonă pentru asistenţă medicală de specialitate”, a precizat MAE.

Conform sursei menţionate, o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular s-a deplasat, în regim de urgenţă, la locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară. De asemenea, echipa consulară se va deplasa şi la unitatea medicală unde au fost transportaţi cei doi cetăţeni români pentru a obţine informaţii cu privire la starea acestora de sănătate.

Ancheta cu privire la circumstanţele producerii accidentului este în desfăşurare. Consulatul General al României la Gyula continuă monitorizarea cazului, menţine legătura cu autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, potrivit MAE. În accidentul rutier petrecut în Ungaria au fost implicate trei autovehicule, două înmatriculate în România şi unul în Slovacia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite