UPDATE Două tramvaie s-au lovit în sectorul 2 al Capitalei. 9 persoane au fost rănite în urma accidentului. Pe şinele de tramvai s-a găsit bitum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma accidentului dintre cele două tramvaie 6 persoane au ajuns la spital
În urma accidentului dintre cele două tramvaie 6 persoane au ajuns la spital

Nouă persoane au fost rănite în această dimineaţă după ce două tramvaie s-au lovit pe şoseaua Ştefan cel Mare, din sectorul 2 al Capitalei. Şase dintre victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, însă acestea nu au suferit traumatisme majore şi au fost trimise acasă. De asemenea, circulaţia pe linia tramvaielor 1 şi 46 a fost reluată.

UPDATE 16.48 Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele vatmanului aflat într-unul dintre cele două tramvaie care s-au ciocnit, vineri dimineaţă, pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală, mai multe persoane fiind rănite uşor în accident, au declarat oficiali ai Brigăzii Rutiere.

Sursele citate au precizat că pe numele vatmanului din tramvaiul care a lovit un altul, staţionat, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Anchetatorii urmează să audieze, la sediul Brigăzii Rutiere, atât victimele accidentului, cât şi mai mulţi martori.

UPDATE 10.45 Poliţiştii care au investigat locul accidentului au găsit urme de bitum pe una dintre şine, acest lucru fiind luat în calcul la formularea ipotezelor privind posibilele cauze ale incidentului.
 

Potrivit ofiţerilor care fac cercetarea la faţa locului, bitumul ar fi fost turnat, cu o zi înainte, la pavarea carosabilului. Mai precis, urmele de bitum au fost găsite pe şina stângă a sensului de mers pe care s-a produs accidentul, respectiv Obor - Piaţa Victoriei.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a precizat că pentru stabilirea cauzelor accidentului, la nivelul regiei s-a numit o comisie care va analiza incidentul, iar până la sfârşitul zilei va prezenta concluziile şi va propune măsuri.

„Colaborăm cu Poliţia pentru culegerea tuturor informaţiilor care ne vor permite să stabilim factorii implicaţi şi cauzele, inclusiv cele legate de starea căii de rulare”, au mai spus reprezentanţii RATB.

UPDATE 09.58 „Persoanele respective au fost deja supuse investigaţiilor, niciuna nu a suferit traume majore, astfel că nu vor fi internate în spital. Vor pleca acasă”, au declarat pentru adevarul.ro reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

Alţi doi răniţi, duşi la Elias, au plecat, la rândul lor, acasă.„Este vorba despre două femei care aveau traumatisme cranio-cerebrale şi contuzii minore”, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Valentin Calu, citat de Mediafax.

UPDATE 9.44 Circulaţia tramvaielor pe şoseaua Ştefan cel Mare, în zona în care s-a produs accidentul, a fost reluată pe ambele sensuri, potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu.

Acesta a declarat, pentru Mediafax, că circulaţia a fost reluată, în jurul orei 9.00, şi pe sensul Obor - Piaţa Victoriei, după ce pe sensul opus se circula încă de la ora 8.00.

UPDATE Reprezentanţii SMURD au declarat, pentru adevarul.ro, că starea celor şase persoane rănite este stabilă şi că acestea se află în afara oricărui pericol. "Răniţii se află la această oră în investigaţii", au adăugat aceştia.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Daniel Vasile, a declarat că tramvaiele circulau din direcţia Piaţa Muncii către Piaţa Victoriei. Acesta a mai spus că doi dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Elias, iar patru la Floreasca. "Cel puţin trei dintre victime au refuzat transportul la spital", a completat Vasile. 

La această oră, autorităţile încearcă să transporte cele două tramvaie implicate în accident la depou pentru continuarea cercetărilor.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, accidentul a avut loc în jurul orei 6.00 în apropierea Spitalului Floreasca. "Cele două tramvaie se deplasau pe acelaşi sens, iar cel din spate, un tramvai al liniei 46 a întârziat frânarea şi l-a lovit pe cel din faţă, un tramvai al liniei 1", au explicat oficiali ai poliţiei.

Circulaţia tramvaielor în zonă este blocată de aproape două ore, iar reprezentanţii Regiei Autonome de Transport în Comun din Capitală sunt de negăsit. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite