Două persoane suspecte de infecţie cu coronavirus sunt ţinute într-o locaţie secretă din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două persoane suspecte de infecţie cu coronavirus sunt ţinute într-o locaţie secretă din Bucureşti
Două persoane suspecte de infecţie cu coronavirus sunt ţinute într-o locaţie secretă din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Garbiela Firea, a anunţat luni că Primăria Capitalei a pus la dispoziţie o locaţie în Bucureşti unde să fie ţinute în carantină timp de 14 zile persoanele suspecte de coronavirus. În acest moment, în această locaţie se află două persoane.

„Am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile şi al persoanelor care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu, în primul rând securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă", a susţinut Firea, citată de digi24.

Gabriela Firea a spus că în acest moment, în locaţia respectivă se află două persoane a căror identitate este secretă. 

„Capacitatea totală a acestei locaţii este de 100 de persoane, sperăm să nu fie nevoie”, a mai spus Firea.

Edilul a precizat că deciziile cu privire la carantinarea acestor persoane sunt coordonate de secretarul de stat, Raed Arafat, iar în locaţia respectivă sunt duse persoanele care se întorc în ţară din zone în care a fost confirmată prezenţa virusului şi prezintă simptomele specifice.

Este vorba cel mai probabil despre cei doi cetăţeni români care au fost transportaţi din China în Germania, la Berlin şi aduşi duminică în ţară, starea lor fiind una bună, ambii fiind în curs de testare pentru infecţia cu coronavirus, după cum informa Ministerul Sănătăţii. Cei doi cetăţeni au fost transportaţi din China în Germania prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. 

„Starea de sănătate a celor doi bărbaţi este bună şi nu sunt confirmaţi până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare şi, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spaţiu special destinat din Bucureşti, în care sunt respectate condiţiile de izolare. Ministerul Sănătăţii va informa cu privire la starea de sănătate a celor doi cetăţeni", se arată în comunicatul MS. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite