Dosarul „Valiza“. Fostul fotbalist Toni Doboş, condamnat la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a aprobat acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între fostul internaţional român şi procurorii DNA. Sentinţa convenită a fost de doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Tribunalul Bucureşti a acceptat acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de procurorii DNA cu Toni Doboş, iar pedeapsa convenită, de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, a rămas definitivă. Anton „Toni“ Doboş este acuzat de complicitate la dare de mită.

Sentinţa apare în dosarul „Valiza“, în care Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Conform procurorilor, în perioada 04.05.2008 - 07.05.2008, inculpatul Doboş Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu.

Acestea constau în apărarea corectă a şanselor de joc şi realizarea obiectivelor de instruire şi performanţă stabilite de club, pentru obţinerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008.

Toni Doboş a recunoscut faptele.

Procurorii DNA au reluat în octombrie ancheta în cazul lui Anton Doboş. Aceştia n-au mai mers înainte cu cercetările în cazul lui din cauza accidentului rutier suferit de fostul internaţional în 2008.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă a primit un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino au primit cîte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte, doi ani cu suspendare.

Judecătorii au dispus confiscarea celor 1.700.000 de euro pe care jucătorii Universităţii Cluj urmau să-i primească în cazul în care o împiedicau pe CFR Cluj în ultima etapă a sezonului 2007-2008, iar Steaua ar fi devenit campioană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite