Cazul Tel Drum-Liviu Dragnea: Deputatul Ion Mocioalcă şi un fost şef de la CNANDR, audiaţi ca martori la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş Severin, s-a prezentat luni dimineaţă la sediul DNA pentru a fi audiat în calitate de martor de procurorii anticorupţie. Audierea acestuia are loc în contextul în care procurorii DNA fac audieri în dosarul Tel Drum- Liviu Dragnea. Mocioalcă a stat aproximativ o oră în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fostul director al CNADNR Cristian Duică a fost audiat astăzi în acelaşi dosar.

UPDATE 15.15 Fostul director al CNADNR Cristian Duică a fost audiat luni ca martor la DNA, în dosarul Tel Drum, în care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de constituire de grup infracţional organizat.Duică a declarat că a fost audiat în legătură cu proiectarea unui drum judeţean. "Am lucrat şase luni la Tel Drum, din martie 2012", a explicat el.

Cine este Cristian Duică

Duică a deţinut funcţii de conducere în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, printre care cele de director general şi de director general adjunct responsabil cu întreţinerea. Anterior numirii sale la cârma companiei, Cristian Duică a fost angajat al Teldrum. Membru PSD din 1998, Cristian Duică a deţinut după ce a părăsit Compania de Drumuri şi funcţia de primar al oraşului Roşiorii de Vede.

În primăvara acestui an Cristian Duică a fost găsit vinovat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese. Fostul edil şef din municipiul Roşiorii de Vede a fost condamnat la 1 an de închisoare şi obligat să efectueze 80 de zile de muncă neremunerată, în folosul comunităţii, în oraşul pe care l-a condus timp de 4 ani, potivit Digi24. 

Mocioalcă: „Am răspuns cu maximă sinceritate”

UPDATE Audierea deputatului PSD, în calitate de martor în dosarul Tel Drum, a durat aproape o oră, asta în contextul în care au apărut anterior informaţii despre o intervenţie pe care parlamentarul social-democrat ar fi făcut-o pentru o împăcarea între Liviu Dragnea şi fostul premier Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a fost, anterior, audiat în calitatea de martor în dosarul Tel Drum, unde Liviu Dragnea are calitatea de suspect. Ion Mocioalcă a recunoscut în declaratia acordată pentru Digi24 că i-a sfătuit într-adevăr pe Sorin Grindeanu şi pe Liviu Dragnea, însă nu a dat mai multe detalii despre audierea sa de luni.

"Au fost întrebări foarte puţine la care am răspuns cu maximă sinceritate. Eu n-am nicio legătură cu Tel Drum. Nu cunosc pe nimeni de la Tel Drum", a spus parlamentarul după audiere.

Dosarul Tel Drum

În dosarul Tel Drum, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat,  de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Alături de el, în  dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari.

"Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii", afirmă DNA.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite