Dosarul morţii copilaşului de 3 ani din Capitală. Patronul shaormeriei a dat cu subsemnatul la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii suţin că, după ce a mâncat shaorma, copilului i s-a făcut rău
Părinţii suţin că, după ce a mâncat shaorma, copilului i s-a făcut rău

Patronul restaurantului fast-food din Bucureşti unde copilul de 3 ani care a decedat suspect zilele trecute ar fi mâncat shaorma a dat o declaraţie luni la sediul Poliţiei Capitalei privind acuzaţiile aduse de părinţi.

Asta după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul unui copil care a decedat după ce ar fi mâncat dintr-o shaorma la un fast-food din Bucureşti.S-a dispus efectuarea unei autopsii în cazul copilului, dar şi teste toxicologice complexe în cazul părinţilor, care au fost şi ei afectaţi.

Părinţii spun că i-ar fi dat să mănânce dintr-o shaorma. Din primele cercetări, se pare că băieţelul a suferit o puternică toxiinfecţie cu o substanţă necunoscută, iar la spital a ajuns după mai bine de 12 ore de când i s-a făcut rău. Analizele toxicologice vor releva însă cauza exactă a decesului.

Tragicul eveniment s-a produs în urmă cu o săptămână. Luni seară, o familie a luat masa la un fast-food, din Şoseaua Vergului. Cu toţii au mâncat shaorma, iar la scurt timp după ce au ajuns acasă au început să se simtă rău. Băieţelul familiei a avut simptomele cele mai grave, dar părinţii au ezitat să solicite ajutorul medicilor. Toată noaptea băieţelul s-a chinuit îngrozitor, iar spre dimineaţa, în jurul orei 5.00, tatăl, Stelian Nedelcu, au sunat la 112. Pentru că serviciul public de ambulanţă nu avea disponibilă nicio salvare, la faţa locului a fost trimisă o ambulanţă de la o clinică privată. Medicul de pe ambulanţă le-ar fi acordat primul ajutor membrilor familiei, dar părinţii ar fi refuzat să meargă la spital cu cel mic.

Băieţelul se simţea tot mai rău, iar la ora 7.00 părinţii au sunat din nou la 112. Şi de data aceasta a intervenit o ambulanţă de la Hipocrat. Povestea însă s-a repetat, iar copilul nu a ajuns nici de data aceasta la spital. Un al treilea apel la numărul de urgenţă a fost înregistrat la ora 8.00.

Numai că, de data aceasta, ambulanţa nu a mai ajuns decât patru ore mai târziu.

Internat după 12 ore

Aşa se face că micuţul a fost internat la „Matei Balş“ marţi, la orele prânzului. În acest timp, copilul a suferit o deshidratare atât de puternică încât inima lui s-a oprit. A făcut de două ori stop cardiac după ce a ajuns la spital.

Medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viaţa.În zadar însă. Decesul micuţului a fost constatat la ora 17.20.

A doua zi, miercuri, responsabilii spitalului au sesizat Parchetul, cazul fiind considerat unul medico-legal. O analiză preliminară a indicat drept cauză a morţii intoxicarea cu o substanţă necunoscută. Procurorii au cerut o expertiză de specialitate din partea medicilor legişti şi aşteaptă rezultatul pentru a stabili care este următorul pas în anchetă. Legiştii fac acum o expertiză toxicologică din mai multe probe, aspirat gastric, sânge, urină de la copil şi de la părinţi.

„Adevărul“ a încercat să discute cu responsabilii Serviciului de ambulanţă Hipocrat, pentru a afla motivul pentru care copilul nu a fost transportat la spital, dar aceştia nu au putut fi contactaţi.

Avea momente când îşi revenea

Atunci când au fost întrebaţi de poliţiştii Serviciului Omoruri, din Poliţia Capitalei, de ce au aşteptat atât de mult până să ajungă cu cel mic la spital, părinţii au spus că starea băieţelului era oscilantă, acesta având momente în care îşi revenea.

Cu toate acestea, părinţii nu se consideră vinovaţi şi vor să depună o plângere penală pentru că ambulanţa a ajuns prea târziu a treia oară. Serviciul de ambulanţă Bucuresti-Ilfov a declanşat o anchetă internă, ca să lămurească dacă operatorul care a preluat apelurile succesive ale tatălui, întrebând de ce nu ajunge salvarea, l-a informat pe medicul coordonator că starea copilulului s-a agravat. 

Ce spun specialiştii

Medicul Sandra Alexiu, fost vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, a explicat, pentru „Adevărul“, ce trebuie să faci atunci când apar simptomele unei toxiinfecţii alimentare.

 „În cazul toxiinfecţiei, se produce o infecţie puternică, din cauza unor toxine degajate de contactul organismului cu bacteria respectivă şi care pot antrena, pe lângă alte mecanisme, şi o deshidratare severă. În astfel de situaţii, pacienţii trebuie să cheme salvarea, pentru că echipajul medical ştie cum să intervină. Uneori, viaţa unui om depinde de câteva minute“, a spus Sandra Alexiu.

Medicul spune că cei mici trebuie feriţi de anumite alimente care le-ar putea face rău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite