Dosarul „Mediafax”. Adrian Sârbu rămâne în arest preventiv

Adrian Sârbu contestă decizia de arestare preventivă

Adrian Sârbu rămâne în arest preventiv după ce Curtea Supremă a respins, miercuri, contestaţia proprietarului Mediafax Group la decizia Curţii de Apel Bucureşti de arestare preventivă a acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins definitiv contestaţia lui Adrian Sârbu la decizia de arestare preventiv. 

Adrian Sârbu a ajuns la sediul Curţii Supreme în jurul orei 11.40, iar procesul a durat mai bine de patru ore.

Pe 3 februarie, Curtea de Apel Bucureşti l-a arestat preventiv pe Adrian Sârbu, acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. 

Tot atunci, instanţa a decis punerea sub control judiciar a Lilianei Petrovici. În motivarea deciziei, magistraţii au arătat cum se sustrăgea mogulul de la plata taxelor către stat.
 

Astfel, Adrian Sârbu, care controla societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Group SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL) le-ar fi solicitat Lilianei Şerban, Roxanei Dorina Grigoruţă, Eugeniei Bălan, Sorin Dinu, Danielei Reghina Cozac, Rodicăi Crisbasan, Dragoş Chiş, Dianei Atanasiu şi Dragoş Eremia să elaboreze un sistem prin care să se sustragă de la plata către stat a taxelor şi impozitelor. 

În acest sens, în schemă ar fi fost interpuse mai multe firme-fantomă, pentru derularea unor operaţiuni comerciale fictive în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor.

Bonusuri din evaziune fiscală

În documentul citat, instanţa a mai arătat şi cum banii obţinuţi din evaziune erau folosiţi la plata unor bonusuri consistente. 

Principalul beneficiar ar fi fost chiar Adrian Sârbu. „Totodată, sistemul creat nu ar fi avut ca scop doar sustragerea de la plata către bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în scopul plăţii de bonusuri pentru funcţiile de top ale societăţilor si in special pentru inculpatul Sârbu Adrian”, se arată în decizia de arestare preventivă.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul Mediafax. Adrian Sârbu îşi trăgea prime şi bonusuri din banii negri produşi de schema de evaziune fiscală

Judecătorii Curţii de Apel care l-au arestat pe Adrian Sârbu în dosarul Mediafax au arătat că schema făcută de omul de afaceri nu avea doar scopul de eluda plata taxelor şi a impozitelor către stat, dar şi de a folosi banii astfel rezultaţi la plata unor bonusuri consistente. Beneficiarii ar fi fost cei care ocupau funcţii de top în firmele grupului, dar mai ales Adrian Sârbu.

Cum a ajuns mogulul Adrian Sârbu în spatele gratiilor

Proprietarul Mediafax Group, Adrian Sârbu, a părăsit luni seară Parchetul General încătuşat. Asta după ce cu doar câteva ore  înainte acesta fusese ridicat  de anchetatori – în baza unui mandat de aducere – de la o întâlnire cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, întâlnire ce avea loc într-un restaurant din Capitală.

Proprietarul Mediafax Group, Adrian Sârbu, rămâne după gratii

Omul de afaceri Adrian Sârbu îşi va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, după ce, miercuri dimineaţă, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis cererea Parchetului General de arestare preventivă a proprietarului Mediafax Group.

Adrian Sârbu, arestat pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă

Omul de afaceri Adrian Sârbu, reţinut luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţia de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei luate, miercuri dimineaţă, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă.

Dosarul „Mediafax”. Adrian Sârbu a fost reţinut, iar marţi procurorii vor cere arestarea omului de afaceri

Adrian Sârbu, director general al Mediafax, a fost dus cu mandat la Parchetul General pentru a fi informat că este cercetat pentru instigare la evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Acesta va fi audiat în dosarul evaziunii fiscale de la „Mediafax” în care procurorii au reţinut deja cinci persoane. Frauda de la agenţia de presă este cercetată şi de procurorii Parchetului Capitalei.

 
Procurorii Parchetului Capitalei au reţinut marţi 11 persoane după ce dis-de-dimineaţă, poliţiştii au descins la sediile mai multor firme din Bucureşti şi din Ilfov, vizate de anchetatori fiind şi studiourile MediaPro din Buftea, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz se ridică la 1,5 milioane de euro.
 

Percheziţii în Capitală şi în Ilfov într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. PRO TV SA nu este cercetată

Mai multe firme din trustul Media Pro sunt vizate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii efectuază 28 de percheziţii, marţi, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii ridică mai multe documente de la sediul Media Pro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările