DOSARUL HIDROELECTRICA "Băieţii deştepţi" cer anularea procedurii de insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Borza (dreapta) a preluat administrarea Hidroelectrica, după ce reprezentanţii companiei au cerut insolvenţa  FOTO: Mediafax
Remus Borza (dreapta) a preluat administrarea Hidroelectrica, după ce reprezentanţii companiei au cerut insolvenţa  FOTO: Mediafax

Curtea de Apel Bucureşti va judeca, joi, recursurile depuse de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi de sindicatul Hidrosind împotriva hotărârii pronunţate, pe 20 iunie, de Tribunalul Bucureşti, privind  declanşarea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica. Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, susţine că, în cazul în care judecătorii vor admite contestaţia acestor "băieţi deştepţi", Hidroelectrica ar putea intra în faliment.

"În situaţia în care Curtea de Apel Bucureşti va admite recursurile <<băieţilor deştepţi>>, hotărârea de deschidere a insolvenţei Hidroelectrica va fi anulată, cu consecinţa repunerii părţilor în situaţia anterioară, deci a reactivării contractelor bilaterale încheiate cu cei zece traderi. Având în vedere că, pe 20 iunie 2012, obligaţiile contractuale asumate de Hidroelectrica totalizau 19,8 TWh şi că producţia din 2012 nu va depăşi 12 TWh, în condiţiile de secetă prelungită, societatea va fi în imposibilitate de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale, cu consecinţa intrării în faliment",  precizează Remus Borza într-un comunicat de presă.

Potrivit administratorului judiciar, "băieţii deştepţi" folosesc diverse tertipuri avocăţeşti.

"Astfel, Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie au formulat o serie de cereri de strămutare a dosarului de insolvenţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe încercând să obţină strămutarea dosarului de pe rolul Tribunalului Bucureşti pe rolul unei alte instanţe din ţară. Conform informaţiilor de pe portalul Înaltei Curţi, pe rolul instanţei sunt înregistrate patru astfel de dosare, în care apar aceleaşi părţi şi care au acelaşi obiect. Având în vedere identitatea de obiect, cauză şi părţi, cele patru cereri trebuiau conexate într-un singur dosar. Surprinzător, s-au format patru dosare cu termene de judecată în patru zile diferite: 10, 11, 16 si 18 octombrie 2012. Raţiunea pentru care s-au format un număr de patru dosare cu termene de judecată la date diferite în condiţiile în care se cere strămutarea unui singur dosar şi anume acela al insolvenţei Hidroelectrica este probabil aceea de a-şi maximiza şansele, avand în vedere că fiecare dosar va fi soluţionat de un alt magistrat".

Remus Borza spune că argumentele "baieţilor deştepti" sunt contrazise de concluziile Raportului asupra cauzelor insolvenţei întocmit de administratorul judiciar, dar şi de tabelul preliminar al creanţelor, în care sunt înregistraţi 381 de creditori cu o valoare totală a creanţelor solicitate de 5,49 miliarde lei, din care 3,5 miliarde lei admise, 0,8 miliarde lei admise sub condiţie şi 1,1 miliarde lei respinse.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite