Dosarul Giga TV. Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan, Laura Georgescu şi Narcisa Iorga, condamnaţi în ajun de Crăciun. Câţi ani a primit fiecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Hrebenciuc şi Gheorghe Ştefan au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare, respectiv trei ani şi nouă luni, în „Dosarul Giga TV”, fiind acuzaţi de trafic de influenţă. Decizia nu e definitvă.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare.

Minuta pe scurt a Tribunalului Bucureşti, obţinută de g4media.ro

1. condamna pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA la pedeapsa principala rezultanta de 4 ani si 4 luni inchisoare.

aplica inc pedepasa complementara rezultanta a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si g din C.p., pe o periada de 2 ani, dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

2. condamna pe inculpatul HREBENCIUC VIOREL la pedeapsa principala de 3 ani inchisoare.

aplica inc HREBENCIUC VIOREL pedeapsa complementara de interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a, teza a II-a si b din C.p., pe o perioada de 2 ani.

3. condamna pe inculpatul STEFAN GHEORGHE la pedeapsa principala rezultanta de 3 ani si 9 luni.

aplica inculpatului STEFAN GHEORGHE pedeapsa complementara rezultanta a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a si b din C.p., pe o periada de 4 ani si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului prev. de art. 66 lit. c din C.p. anterior, rap. la art. 12 din legea nr. 187/2012, pe o perioada de 3 ani

4. condamna pe inculpata IORGA NARCISA – CLEMENTINA la pedeapsa principala de 3 ani inchisoare

aplica inc IORGA NARCISA – CLEMENTINA pedeapsa complementara de interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a, teza a II-a si b din C.p., pe o perioada de 2 ani.

Admite in parte actiunea civila exercitata de partea civila S.C. ANTENA 3 S.A.

Obliga pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA, in solidar cu partea responsabile civilmente Consiliul National al Audiovizualului, la plata catre partea civila S.C. ANTENA 3 S.A. a sumei de 20.000 lei cu titlu de despagubiri civile, reprezentand prejudiciu cauzat din savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (contravaloarea amenzii aplicate).

Admite in parte actiunea civila exercitata de partea civila S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A.

Obliga pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA, in solidar cu partea responsabile civilmente Consiliul National al Audiovizualului la plata catre partea civila S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A., a sumei de 10000 lei cu titlu de despagubiri civile, reprezentand prejudiciu cauzat din savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (contravaloarea amenzii aplicate).

Respinge in rest, ca neintemeiate actiunile civile formulate de partile civile S.C. ANTENA 3 S.A si S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A.

Constata ca persoanele vatamate S.C. CABLE CHANNEL S.A. – RTL II si S.C. Estrada TV S.R.L. nu s-au constituit parti civile.

Respinge ca neintemeiate actiunile civile formulate de partile civile B1TV Channel S.R.L., S.C. SOTI Cablu Neptun S.R.L., S.C. ETNO Folclor Media S.R.L. si S.C. REAL TOP Media TV S.R.L.

Mentine sechestrul asigurator in vederea repararii pagubei produse prin infractiune (30000 lei) si a cheltuielilor judiciare (25000 lei).

Cu apel.

Procurorii spun că în septembrie 2013, fostă şefă a CNA Laura Georgescu i-a convocat pe membrii CNA şi le-a cerut să ia o decizie în cazul Giga Tv care şi-a întrerupt emisia timp de 96 de ore. După deliberări, membri CNA au decis ridicarea licenţei acestei televiziuni.

Două luni mai târziu, Narcisa Iorga, fost membru CNA, l-a convins pe Gheorghe Ştefan să îşi folosească influenţa, mai ales pe lângă Viorel Hrebenciuc, pentru a îi convinge pe membri CNA să voteze diferit la recurs. Acest lucru s-a şi întâmplat, şi CNA a decis păstrarea licenţei televiziunii.

De asemenea, Laura Georgescu mai este acuzată că în perioada 2013-2014 a întocmit şi i-a convins şi pe angajaţii CNA să întocmească 25 de sesizări false, în urma cărora au fost amendate pe nedrept 11 posturi de televiziune.

Acuzaţiile procurorilor

Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite