Dosarul „Gala Bute”. Rudel Obreja şi Tudor Breazu vor fi cercetaţi în continuare în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Rudel Obreja au fost arestaţi preventiv în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea şi Rudel Obreja au fost arestaţi preventiv în dosarul „Gala Bute”

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, dar şi primarul oraşului Lupeni, Corneliu Resmeriţă, vor fi cercetaţi în continuare în spatele gratiilor. Asta după ce magistraţii Curţii Supreme au admis, miercuri, prelungirea arestării preventive a acestora în dosarul „Gala Bute”.

De asemenea, instanţa a stabilit ca fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia să fie cercetaţi în continuare în arest la domiciliu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

În acest caz, Curtea Supremă a decis, pe 25 februarie, arestarea preventivă a deputatului Elenei Udrea pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Elena Udrea, arestată: ce acuzaţii îi aduc procurorii

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a luat decizia organizării Galei Bute, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Ion Ariton, iar ulterior, senatorii au aprobat cu 77 de voturi "pentru" şi 52 voturi "împotrivă", solicitarea parchetului procurorilor.

În dosarul „Gala Bute”, prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, pentru fapte corupţie, precum şi scoaterea de sub urmărire penală sau neînceperea urmăririi penale, după caz, faţă de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Economiei, companiilor naţionale şi ai Federaţiei Române de Box implicaţi în săvârşirea faptelor din acest dosar.

În decembrie 2013, procurorul-şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA a infirmat acest rechizitoriu, considerând că este nelegal în privinţa soluţiei de neurmărire dispuse cu privire la funcţionarii implicaţi, dar şi a calificării faptelor reţinute în sarcina lui Obreja.

Citiţi şi:

Dosarul „Gala Bute”. Felix Tătaru, consultantul preşedinţilor, la ieşirea din sediul DNA: „De ce aş primi mită? Nu am avut niciodată o funcţie publică!”

Felix Tătaru, fondatorul grupului de comunicare GMP, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul „Gala Bute”. Tătaru a fost consultant atât în campaniile fostului preşedinte Traian Băsescu, cât şi în campania preşedintelui Iohannis. De asemenea, procurorii îl audiază astăzi şi pe Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite