Elena Udrea, la Curtea Supremă: Ponta este prea arogant şi prea ţâfnos. Era de aşteptat că se va ajunge aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi folosirea de documente false
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi folosirea de documente false

Deputatul Elena Udrea a fost, luni, la Curtea Supremă unde magistraţii au luat în discuţie un nou termen din dosarul „Gala Bute”. De asemenea, aceasta le-a cert magistraţilor să nu mai fie cercetată în arest la domiciliu, instanţa urmând să anunţe o decizie în acest sens. La ieşirea din Curtea Supremă, fostul ministru a comentat puţin actualitatea politică spunând că era de aşteptat ca Victor Ponta să ajungă în situaţia de a fi cercetat penal.

UPDATE La ieşirea din sediul Curţii Supreme, Elena Udrea a precizat că le-a spus magistraţilor că, prin faptul că ea este în continuare cercetată într-o măsură preventivă, se induce faptul că este vinovată. 

„Le-am spus (magistraţilor – n.r.) faptul că se păstrează o măsură preventivă faţă de mine şi alta faţă de cei care au făcut declaraţii mincinoase faţă de mine se poate înţelege că eu sunt vinovată. Evident că faţă de arestul preventiv, arestul la domiciliu este mai bine. Eu mereu voi pleda nevinovată în acest caz”, a spus Elena Udrea.

Întrebată de jurnalişti cum comentează faptul că Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală, aceasta a declarat că „merită ceea ce i se întâmplă şi ceea ce era de aşteptat”.

„Domnului Ponta i se întâmplă ceea ce merită şi ceea ce era de aşteptat. Toţi cei care nu au ochelari de cal puteau să prevadă că se va ajunge aici cu domnul Ponta. El are o problemă foarte mare, este prea arogant şi prea ţâfnos pentru a înţelege răul pe care trebuia să îl joace în această perioadă. Toată această strategie se dovedeşte că se întoarce împotriva lui, pentru că nu poţi să deschizi dosare politice împreună cu Niţu (procurorul general al României – n.r.)”, a spus Udrea.

Aceasta a ţinut să precizeze faptul că Ponta se află într-o situaţie pe care şi-a creat-o singur, iar de modul în care va gestiona această chestiune va depinde Guvernul României.

„Avem o problemă şi cu cine ar veni în locul lui Ponta pentru că dacă va pleca acest Guvern, întrebarea este cine va veni în locul lui. Dar dacă ne gândim că ar veni  Cătălin Predoiu, spre exemplu, atunci am căzut din lac in puţ pentru că domnul Predoiu este în dosarul Gala Bute. Are o disjungere din acest dosar, iar acest dosar, în ceea ce-l priveşte, oricând când vine pe lista de priorităţi a DNA-ului, oricând poate să fie un dosar care să îl pună în situaţia în care este Victor Ponta astăzi. Iarăşi şi co-preşedintele PNL, doamna Gorghiu, şi ea are nişte probleme nerezolvate sau nelămurite care se pot transforma în dosare penale. Deci ca urmare este foarte greu în acest moment să poţi să te gândeşti că pleacă Victor Ponta cu un dosar penal şi vin alţii care pot avea şi ei dosare penale”, a precizat Udrea.

Ea a ţinut să precizeze că i se pare „o acuzaţie absolut aberantă” în ceea ce-l priveşte pe Cătălin Predoiu şi a adăugat că, dacă ea este vinovată, la fel este şi Predoiu.

„Părerea mea este că este o acuzaţie absolut aberantă pe care o face Parchetul în ceea ce-l priveşte pe Cătălin Predoiu. Cum că s-a trecut acea hotărâre de Guvern prin care s-a aprobat promovarea României prin cadrul Galei Bute, iar acea hotărâre a fost semnată de Cătălin Predoiu. Dar dacă eu sunt vinovată în dosarul Gala Bute atunci cu siguranţă că este vinovat şi Cătălin Predoiu”, a spus Udrea.

De asemenea, ea a mai adăugat faptul că, având ]n vedere situaţia în care se află Dan Şova, „cei care sunt atenţi şi vor sa aibă o privire de ansamblu, nu doar una părtinitoare, puteau ajunge să presupună că se va ajunge să i se facă acest dosar domnului Ponta”.

UPDATE Elena Udrea a sosit la Curtea Supremă în jurul orei 12.45, fără a face însă declaraţii în faţa presei.

Elena Udrea a fost plasată în arest la domiciliu, pe 7 mai, instanţa considerând că nu mai este necesară cercetarea acesteia în spatele gratilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis, pe 21 aprilie, să o trimită în judecată pe Elena Udrea sub acuzaţiile de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Rudel Obreja, Ion Ariton, Tudor Breazu, Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Marius Botoroagă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Elena Udrea, în perioada în care era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (Ştefan Lungu, consilier personal al ministrului, Ana Maria Topoliceanu, director CNI, Gheorghe Nastasia, secretar general al ministerului şi Tudor Liberiu Breazu, asistent personal) ar fi primit, cu ştiinţa Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister.

Sumele obţinute ar fi intrat fie nemijlocit în posesia Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta, respectiv a Organizaţiei Bucureşti a PDL şi a lui Rudel Obreja.

Procurorii mai precizează că Udrea şi-ar fi exercitat atribuţiile în mod nelegal şi i-ar fi determinat şi pe alţi funcţionari din cadrul ministerului să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul ministerului şi creând un folos necuvenit pentru Obreja.

Udrea, cercetată într-un al treilea dosar penal

Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Cornel Resmeriţă şi Cristofor Alin Condoiu pentru infracţiunile de abuz în serviciu, şi faţă de Adrian Gardean, Miron Dorel Gardean şi Miron Lupulescu pentru dare de mită şi instigare la abuz în serviciu.

De asemenea, pentru infracţiunile de spălare a banilor şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, reţinute în sarcina Elenei Udrea, cauza a fost disjunsă şi continuă cercetările.

Elena Udrea, cercetată şi în dosarul „Microsoft”

În dosarul „Microsoft”, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă, în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, trafic de influenţă, în legătură cu derularea contractului e-România, trafic de influenţă, în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro şi infracţiunea de spălare de bani.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea, trimisă în judecată. Dacă va fi găsită vinovată riscă până la 10 ani de închisoare. Ce spune rechizitoriul

Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor. Aceasta va sta în arest la domiciliu. „Voi rămâne în politică, sunt multe de schimbat”

Ruxandra Dragomir acuză condiţiile în care stă Elena Udrea la Penitenciarul Târgşor: „Este dezumanizant!“

Udrea cere protecţie sporită la Penitenciarul Târgşor, după ce a primit o scrisoare de ameninţare

Elena Udrea, umilită în penitenciarul Târgşor. Care sunt problemele cu care se confruntă în închisoarea de femei

Elena Udrea este şocată că a fost mutată în închisoare. Ce o aşteaptă în Penitenciarul de femei Târgşor

Dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea, trimisă în judecată. Dacă va fi găsită vinovată riscă până la 10 ani de închisoare. Ce spune rechizitoriul

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite