Dosarul „Fraude la referendum”. 11 persoane urmărite penal pentru vot multiplu în Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 persoane din Constanţa sunt suspectate că ar fi fraudat referendumul din 2012 FOTO Adevărul
11 persoane din Constanţa sunt suspectate că ar fi fraudat referendumul din 2012 FOTO Adevărul

11 persoane din Constanţa sunt urmărite penal pentru introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.

Printre cei anchetaţi se numără şi membrii, dar şi preşedintele biroului electoral al Secţiei de votare nr. 489 din localitatea Lumina, judeţul Constanţa. Aceştia sunt suspectaţi că, la referendumul din iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu au falsificat 222 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele permanente de vot. 

Ulterior, cei cinci au introdus ilegal în urnă buletinele de vot şi au întocmit în fals procesul verbal privind rezultatele referendumului.

Potrivit anchetatorilor, "Diana Florea, în calitate de preşedinte al biroului electoral din cadrul Secţiei nr. 490 din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, a permis denaturarea rezultatului procesului electoral prin semnarea în fals pe listele permanente a unui număr de 45 de votanţi".

În plus, procurorii spun că "Simion Lenuţa – Lăcrămioara, Miuţu Marioara, Ghibăldan Daniela, Grădişteanu Andrei Alexandru şi Stănimir Violeta, în calitate de preşedinte, respectiv, membri ai biroului electoral al Secţiei de votare nr. 488 din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, au falsificat cel puţin 180 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele electorale permanente ale secţie. Mai apoi, au introdus în urnă, în mod fraudulos, cel puţin 135 buletine de vot, corespunzător parţial semnăturilor executate în fals, semnând apoi procesul-verbal privind rezultatele referendumului în care erau consemnate date nereale", se arată într-un comunicat emis de Parchetul General.

Din rechizitoriul acestora reiese că au fost fraudate 402 voturi din totalul de 2.842 alegători.

Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Constanţa pentru soluţionare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite