Dosarul 10 August rămâne clasat. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violenţe la protestul diasporei din 10 august 2019. FOTO Inquam Photos
Violenţe la protestul diasporei din 10 august 2019. FOTO Inquam Photos

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în Dosarul 10 august, astfel că dosarul rămâne clasat, iar decizia instanţei este definitivă.

În 15 iulie 2020, la aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piaţa Victoriei, procurorii DIICOT au clasat parţial dosarul 10 august, transmite Hotnews.ro.

DIICOT a susţinut că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, aşa cum au afirmat o parte dintre manifestanţii care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor. Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală.

În 4 august 2020, fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi ai Jandarmeriei: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Cătălin Sindile şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică.

Cererea DIICOT a fost trimisă la Curtea de Apel Bucureşti, iar de acolo a ajuns la Tribunalul Bucureşti, care a amânat de mai multe ori pronunţarea unei decizii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite