„Dosarele lui Talpeş“. Marea Negociere sau Marele Proiect

„Dosarele lui Talpeş“. Marea Negociere sau Marele Proiect

Generalul Ioan Talpeş este invitatul jurnalistului Cristian Unteanu la Adevărul Live. FOTO David Muntean

Începând cu ora 16.00, vă invităm, vineri, să urmăriţi la Adevărul LIVE o dezbatere moderată de jurnalistul Cristian Unteanu care-l are ca invitat pe generalul Ioan Talpeş, festul director al Serviciului de Informaţii Externe.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

 

Continuăm o temă incitantă, cea deschisă în prima dintre emisiunile unui ciclu dedicat problematicii foarte sensibile a existenţei aşa-numitelor „black sites“, închisorile secrete ale CIA. Acceptând locaţii CIA pe teritoriul său, România a făcut oare gestul absolut obligatoriu necesar în momentul respectiv pentru intrarea în NATO? Aceasta era cerinţa momentului şi precondiţia americană? Sau era vorba despre un gest de asumare politică pe un plan superior, acceptând astfel în avans regulile, cerinţele şi priorităţile clubului de forţă şi influenţă pe care-l reprezintă Alianţa Atlanticului de Nord pe plan global? A fost vorba despre contribuţia românească la ceea ce deja începuse din plin, „războiul împotriva terorii“? Cu ce beneficii ulterioare pentru România?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: