Dosar penal pentru Viorel Cataramă, după ce a mers să se infecteze voluntar cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Cataramă a distribuit măşti de protecţie împotriva infectării cu coronavirus FOTO Mediafax
Viorel Cataramă a distribuit măşti de protecţie împotriva infectării cu coronavirus FOTO Mediafax

Omul de afaceri Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, s-a ales cu dosar penal după ce s-a dus să se infecteze voluntar cu noul coronavirus în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde, până acum, peste 70 de persoane au fost infectate.

GALERIE FOTO

Parchetul Judecătoriei Urziceni a anunţat vineri deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce politicianul şi om de afaceri Viorel Cataramă a mers în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţisat cu un bărbat infectat cu noul coronavirus.

„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 C.p.

În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomiţa s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţişat cu un bărbat bolnav de COVID – 19.”

Anunţul prezenţei lui Viorele Cataramă la Bărbuleşti a fost făcut pe pagina sa de Facebook unde a explicat că după vizită a mers să se izoleze acasă.

”Am ferma convingere ca nu voi pati nimic si voi putea demonstra ca falimentarea Romaniei si suprimarea drepturilor si libertatilor noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovati vor trebui sa raspunde mai devreme sau mai tarziu!” a precizat Cataramă.

Într-un mesaj anterior, politicianul a spus, pe contul său de socializare, că intenţionează să se infecteze voluntar cu COVID-19, iar ca urmare a gestului său, soţia sa, medicul Adina Alberts a anunţat că pleacă de acasă.

”Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări. Încă nu ne cunoaştem îndeajuns inamicul. Încă nu avem definit un medicament eficace. Este ceva nou, perfid, instabil. Riscul e prea mare. Chiar dacă cercetările mele frenetice în a găsi, de fapt în a intui soluţii rapide anti-Covid, m-au condus către nişte descoperiri surprinzătoare care m-au făcut să mă întreb dacă lumea medicală mondială chiar „e sănătoasă la cap” (dacă îmi permiteţi un limbaj colocvial) şi, chiar dacă toţi am început să simţim că parcă ceva nu este în regulă cu această pauză mondială impusă, totuşi cred că noi nu trebuie să fim subiecţi în astfel de experimente.” a explicat Alberts.

Reacţia lui Cataramă după ce s-a ales cu dosar penal: Gestul meu este patriotic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite