Ce avere are Dorel Căprar al cărui nume a fost vehiculat pentru conducerea MApN? Ce proiecte de lege privitoare la Armată a depus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Căprar, deputat PSD. FOTO Arhivă PSD
Dorel Căprar, deputat PSD. FOTO Arhivă PSD

Deputatul PSD Dorel Căprar al cărui nume a fost vehiculat pentru ocuparea fotoliul de ministru al Apărării, părăsit de Mihai Fifor, este din Arad şi este parlamentar din 2012. Căprar a pierdut însă cursa în favoarea lui Gabriel Leş.

Conform declaraţiei oficiale de avere, Dorel Căprar este în posesia a două terenuri (unul intravilan de peste 73.000 de metri pătraţi şi  unul agricol de 10.000 de metri pătraţi) şi are o casă de vacanţă în Insula Mureş.

Politicianul a avut un apartament de 102 metri pătraţi pe care l-a vândut în 2017 cu numai 28.000 de euro.  Deputatul nu are maşină, dar este “proprietarul” unui împrumut de 35.000 de lei la ING Bank, mai reiese din declaraţia de avere

În această  legislatură Dorel Căprar a avut 30 de proiecte legislative. Printre acestea proiectul 404/2018 care prevede ca, pe fondul lipsei de personal în MApN, să se mărească pragul de pensionare al militarilor de la 60 la 65 de ani  “cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei”. 

Într-un alt proiect de lege, 199/2018, Dorel Căprar propune, printre altele, ca subofiţerii să poată trece în corpul ofiţerilor la 40 de ani (faţă de 35 de ani în prezent). Apoi, se vrea crearea posibilităţii ca soldaţii şi gradaţii să acceadă la funcţii de maistri militară şi “creşterea gradului de retenţie în sistemul militar a ofiţerilor medici, medici dentişti şi farmacişti având în vedere costurile ridicate şi perioada îndelungată de timp necesare pentru formarea acestora”. 

În acelaşi proiect de lege Dorel Căprar doreşte crearea bazei legale pentru “recuperarea tuturor cheltuielilor instituţiei în condiţiile în care cadrul militar nu respectă angajamentul semnat”, se mai arată în proiect.

La mitingul diaspora, şeful Jandarmeriei a intervenit "având o mână pe drapelul ţării şi o alta pe o icoană"

În vară, după mitingul diaspora, Dorel Căprar, care este şi preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, nu s-a ferit să-şi arate sprijinul pentru Jandarmerie, acesta declarându-se inclusiv susţinător al fostului şef al instituţiei, Sebastian Cucoş.

„Colonelul Gheorghe-Sebastian Cucoş a declarat, având o mână pe drapelul ţării şi o alta pe o icoană, că jandarmii care au intervenit în Piaţa Victoriei şi-au făcut datoria, iar cei vinovaţi de comiterea violenţelor vor fi investigaţi de instituţiile statului. « Nu am făcut decât să-mi iubesc ţara şi Drapelul pe care am jurat. Şi-mi păstrez jurământul: să cred în Dumnezeu şi în camarazii mei». Declaraţia sa i-a făcut pe jandarmi să ridice din nou capul sus şi să fie mândri de uniforma pe care o poartă. Îl susţin şi eu pe Colonelul Cucoş, un veritabil patriot şi profesionist şi un adevărat camarad!“, scria Căprar pe Facebook. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite